30 éves a kismegyeri idősek otthona

J. Kovács Andrea Fotó: MekliZ Fotó
2023.06.08. 16:32

Harminc éve nyílt meg a Mohi utcai Idősek Otthona Kismegyeren. A jeles nap alkalmából családias hangulatú ünnepséget rendeztek, ahol együtt ünnepeltek a lakók és hozzátartozóik, a dolgozók, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény munkatársai, valamint a fenntartó képviselői. Részt vett az eseményen dr. Pergel Elza alpolgármester, Diligens Tibor önkormányzati képviselő és Kányai Róbert, az EESZI igazgatója.

Dr. Pergel Elza közvetlen hangú beszédében kifejtette:A 30 éves születésnap egy ember életében a legszebbek közé tartozik, hiszen akkor éli virágkorát, s míg a kétszer harmincat soknak találja, a háromszor harminchoz közeledve hálát ad a sorsnak, hogy megérhette és megélheti.” – kezdte köszöntőjét az alpolgármester.

Az idő múlásával szinte minden család találkozik azzal a helyzettel, amikor hozzátartozóját már nem tudja egész napra egyedül hagyni. Ilyenkor jól jönne egy olyan közösség, ahol az idős ember nincs egyedül, segítenek neki, gondoskodnak róla és vannak társai. Ez a kis intézmény azért különösen kedves, mert itt mindenki mindennap találkozhat, beszélgethet a többiekkel és egy igazi nagy család része lehet. A huszonöt lakó és gondozóik nagy egyetértésben, jó kapcsolatban, kellemesen töltik mindennapjaikat.” – tette hozzá dr. Pergel Elza.

Az EESZI igazgatója hangsúlyozta:Nagyon sok mindenen mentünk keresztül az elmúlt időszakban, vagyis közösek az örömeink és a bánatunk is.Kányai Róbert büszke rá, hogy komoly tradíciókkal rendelkező intézményt vezethet. Örül, hogy olyan kollégái vannak, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy a rájuk bízottak élete szebb és jobb legyen.

A köszöntők után folytatódott az ünneplés. Venczel-Kovács Zoltán színművész dalokkal szórakoztatta a közönséget, majd felvágták és közösen elfogyasztották a születésnapi tortát.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #EESZI | #Győr | #idősek |