Hamvas nedűkkel jótékonykodhatunk

Fotó: Marcali Gábor
P. Csapucha Adrienn
2022.07.12. 12:43

Egy igazi nyári kavalkádra csábítják a jótékonykodókat, július 22-24-e között egy minden eddiginél frissítőbb fesztivált kínál a Győri Rotary Fröccsnapok a Dunakapu téren. A bevétel egy részét ezúttal is a Kazinczy Ferenc Gimnázium által szervezett Szép Magyar Beszéd anyanyelvi verseny támogatására ajánlják fel a rotarysok.

Több szállal kötődöm a fröccsnapokhoz, így óriási öröm számomra, hogy ezúttal is ekkora érdeklődés övezi a rendezvényt” – kezdte beszédét az önkormányzat nevében Virág-Adorján Andrea, a programsorozat keddi sajtótájékoztatóján, melyet a Látogatóközpontban tartottak a szervezők.

A polgármesteri főbiztos hozzátette, hogy a Fröccsnapok sikerét jelzi, hogy a határainkon is átnyúló rendezvénnyé nőtte ki magát a fesztivál. „Mindig fontos, hogy határon innen és túl vigyük a város jó hírét, különösen úgy, hogy a szórakozás mellett egy nemes célt is támogathatunk. Hogy a hagyományőrzés fontosságát már ne is említsük, hiszen az, hogy Jedlik Ányos és az általa feltalált szóda Győrhöz kötődik, azt kötelességünk tisztelni és népszerűsíteni. Ezúton is köszönjük a Rotary Club és a civil szervezetek munkáját, hogy 2022-ben is ilyen nagyszerű rendezvénnyel készültek” – emelte ki a találkozón Virág-Adorján Andrea.

A Fröccsnapok július 22-én pénteken a Jedlik Ányos szobor koszorúzásával veszi kezdetét, a megnyitón dr. Dézsi Csaba András mellett a Győri Rotary Club elnöke, Nagy Tamás köszönti majd a megjelenteket.

Ugyancsak Nagy Tamás vezetésével egy különleges programmal egészül ki a műsorfüzet, szombat délelőtt egy Alsó-Szigetközi sétára várják az érdeklődőket – erről már a sajtótájékoztatón beszélt a soros elnök. „Mivel annyi minden történt az elmúlt időszakban a Szigetközben, annyi fejlesztés valósult meg a területen, hogy van mire büszkének lennünk, van mit bemutatnunk, így az ásványrárói ágrendszer alsó szakaszához szervezünk egy kirándulást. Aki eljön ide, az nem csak a várost, hanem annak környezetét is meg tudja nézni” – ismertette a klub vezetője.

2022-ben minden eddiginél frissítőbb lesz a fesztivál, erről gondoskodnak a Dunakapu téren felsorakozó Rotary Clubok, összesen 13. A társaságok mindegyike a bevételének egy részét a Kazinczy Ferenc Gimnáziumnak ajánlja fel, az intézmény által szervezett 57. „Szép Magyar Beszéd” anyanyelvi verseny támogatására. A többi bevételt a klubok saját, egyéb jótékonysági akcióikra fordítják. Bízunk benne, hogy minél többen kilátogatnak a rendezvényre, ezáltal egy nemes célt támogatva. Az iskolánk által szervezett verseny mindannyiunkat összeköti valamilyen formában” – fogalmazott Németh Tibor, az iskola igazgatója.

A hűsítő nedűk kóstolása mellett színpadi produkciók teszik igazán üdítővé a Fröccsnapokat. A három nap alatt fellép többek között a Váray Akusztik Stand Up, a Buzás Mihály Stand Up, a Dressing Room, a Hoppáré, Popper Péter, az Elektron Band, az LGT Emlékzenekar, a Hot Jazz Band, vagy éppen a győri RockMilady. A gyermekeket interaktív fajátékok, míg a kétkerekű járgányok szerelmeseit Harley Davidson motorkiállítás várja.

Idén egy társrendezvény zárja a programokat, a sztárfellépőkkel tűzdelt Magyarok Világszépe sorozat fináléját tartják a Dunakapu téren, vasárnap 17 órától.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #fröccsnapok | #Győr |