Hirdetés
Rendőrség

Hamis adatokkal próbálta megúszni az ellenőrzést

Illusztráció: Magyar Rendőrség Facebook oldala
Győr+
2021.07.05. 20:02

A győri rendőrök elfogták a 61 éves tatabányai sofőrt, aki körözés alatt állt, és a járművezetéstől is végleges eltiltása volt.

Hirdetés

Győrben, a Szent István úton állítottak meg a járőrök egy személyautót, majd igazoltatták annak sofőrjét július 4-én 21 óra 25 perckor.

A járművet vezető férfi az intézkedés során közölte, hogy nincsenek nála az iratai, majd a rendőrök felszólítására bediktálta a nevét és a születési időpontját. Ezeknek a nyilvántartó rendszerben történt ellenőrzésekor azonban kiderült, hogy a megadott személyi adatokkal nem található személy, ezért az egyenruhások az autót is ellenőrizték.

Hirdetés

Ekkor beigazolódott, hogy a gépkocsi üzemben tartóját – aki valójában az igazoltatott sofőr – a Somogy Megyei Bíróság a járművezetéstől véglegesen eltiltotta, illetve a férfit a Tatabányai Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancs alapján keresi.

Az igazoltatott végül elismerte a helyszínen az intézkedőknek, hogy tudott az ellene szóló körözésről, illetve az a tény is ismert volt előtte, hogy nem vezethetne, ezért akarta a valódi énjét eltitkolni. A járőrök elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #ellenőrzés | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat