Halkínálattal és üzemmel bővül a Matusz-Vad

Győr+
2022.10.01. 19:49

A győri Matusz-Vad Zrt. cégcsoportja mintegy 500 millió forintos akvizíció keretében többségi tulajdont szerzett a szintén magyar tulajdonú halas középvállalkozásban, a FrissHal Kft.-ben.

„A FrissHal Kft-vel való együttműködés célja a közös lehetőségek kiaknázása. A Matusz-Vad Zrt. még ebben a hónapban megkezdi a friss halak forgalmazását a vendéglátóegységek részére, tovább bővítve a cég magas színvonalú és rendkívül széles termékkínálatát. Az akvizíció kapcsán a FrissHal Kft. alkalmazottainak számát megduplázzák, valamint további technológiai fejlesztések bevezetését tervezik a várható gazdasági válság ellenére. A Matusz-Vad stratégiája a nehéz időszakokban a fejlesztés, hogy amikor új lendület kap a gazdaság, még jobb eredményeket érhessen el” – mondta el Matusz Balázs, a Matusz-Vad Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A cégcsoport három országban, Magyarországon, Ausztriában és Szlovákiában folytat tevékenységet, ahol összesen 8 ezer éttermet és vendéglátó egységet lát el napi szinten professzionális minőségű hűtött és fagyasztott élelmiszerrel – írja a napi.hu.

A csoport zászlóshajója, a 2009. március közepén győri székhellyel bejegyzett Matusz-Vad Zrt. jelenleg több mint 2000 terméket forgalmaz és 44 márkát képvisel 22 országból, miközben öt saját márkája is van. 2022-ben az árbevétele várhatóan eléri a 25 milliárd forintot, nyilvánosan is elérhető adatok szerint a múlt évben 19 milliárd forint volt, ami mellett 657,7 millió forint adózott eredményt értek el.

A FrissHal Kft. árbevétele nyilvánosan elérhető adatok szerint 2021-ben 552,8 millió forint volt, ami mellett 75,14 millió forint adózott eredményt értek el.

Forrás: napi.hu
Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #gazdaság | #matuszvad |