Hirdetés

Gyümölcsléosztással és helyi akciókkal segítenek

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2020.04.04. 19:24

A hazánkban is kialakult COVID-19 koronavírus-járvány az egészségügy, a gazdaság és a kultúra mellett a szociális segítségnyújtás területén is megnehezíti a folyamatos munkát. Éppen ezért a Győri Egyházmegyei Karitász örömmel fogadta Családi János elnök úr felajánlását, aki a csornai Hanság-Fertőmenti TÉSZ nevében 17 raklapnyi gyümölcslé szétosztásával bízta meg a szervezetet.

Hirdetés

Elsősorban gyermekeket és időseket segítő intézmények részesültek az őszi lejáratú gyümölcslékészletből.

A Győri Egyházmegyei Karitász kapcsolatai révén jutott az adományból az állami gondozott gyerekeket segítő Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központnak, a győri Szent Cirill és Method Alapítványnak, a Szent Anna Otthonnak, az Apor Vilmos Iskolaközpontnak, a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium és Általános Iskolának, a Szent Orsolya Rend által működtetett győri leánykollégiumnak és idősotthonnak, valamint a Brenner János Hittudományi Főiskolának.

Hirdetés

Továbbá adományban részesült a csornai Arany János Egyesített Gyógypedagógiai Intézményt támogató Kikelet Szülői Civil Egyesület, a Csornai Sportegyesület utánpótlás-szakosztálya, a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola és a Széchenyi István Általános Iskola Alapítványa. A gyümölcsléből juttattak a győri Evangélikus Szeretetháznak és a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnáziumnak is. A megmaradt 1,5 raklapnyi mennyiséget a szervezet várható tartós élelmiszer beszerzéséhez és adományozásához használja majd fel.

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

A Győri Egyházmegyei Karitász helyi önkéntes csoportjai révén több más megoldással igyekszik segíteni a rászorulókon. Az évenként meghirdetett pelenka, Béres csepp- és vetőmag-adományozási program zavartalanul működik járvány idején is, illetve a helyi kezdeményezések közül kiemelkedik a kisebb településen az önkéntes szájmaszkvarrás, időslátogatás, átvállalt bevásárlás, online otthoni torna és lelki segítségnyújtás megszervezése.

A Győri Egyházmegyei Karitász ezen felül vállalta, hogy 8 db asztali számítógép kölcsönadásával, illetve egy diák-önkéntesi hálózat felállításával segíti a nehéz sorsú gyermekek otthoni tanulását.

A szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy vigyázzunk egymásra, és javasolják, hogy mindenki keressen magánál rosszabb helyzetben lévőt, és a saját lehetőségei szerint nyújtson neki tárgyi vagy lelki segítséget.

Forrás: Győri Egyházmegyei Karitász

Kapcsolódó témák: #Győri Egyházmegye | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat