Győrről forgatott látványos filmeket az amerikai vlogger

Pécskai István Fotó: Willie Gevertz/Instagram
2023.10.05. 08:55

Willie Gevertz öt évvel ezelőtt érkezett Magyarországra. Azóta járja az országot, a történelmünkről vlogol, népmeséket fordít. Ahol csak lehet, népszerűsíti a magyar nyelvet és hagyományokat. Győrről már két alkalommal is látványos filmet forgatott.

A vlogger nagyon népszerű, ezt a számok is jelzik: a YouTube-csatornáján 12 200 feliratkozó van, az Instagramon pedig 31 500-an követik. Közösségi oldalain keresztül jó hírét viszi Magyarországnak és azon belül persze Győrnek is. Neki hála az Egyesült Államokban is népszerűbb lehet a Rába-parti város.

Tavaly a győri belvárosról készített bő 20 perces bemutatófilmet. A felvételeken szerepelnek Győr patinás épületei, a készítő megszólítja a város járókelőit, akik készséggel válaszoltak is a kérdéseire.

Willie elmondása szerint Győr az egyik kedvenc magyarországi települése.

,,Imádom Győrt. Fantasztikus, gyönyörű és vonzó város. Eddig kétszer jártam ott, az épületek szépsége ámulatba ejtett. Dinamikus, nyugati és energikus hely. Remekül éreztem magam. Az emberek rendkívül barátságosak és kedvesek, azt éreztem, hogy az itt lakók nagyon szeretnek Győrben élni. Kiváló kocsmákban jártam. Első körben a városról forgattam. Legutóbb pedig egy győri hajókölcsönző tulajdonosa keresett fel, hogy készítsünk folyószafaris videót” – mesélte a Győr+ Médiának Willie Gevertz, aki magyar feleségével Leányfalun, a Dunakanyarban él.

Szerinte a történelmünk annyira izgalmas és fordulatos, mint egy Quentin Tarantino-film. A politológiát végzett Willie-t egyébként rokoni szálak is fűzik Magyaroroszághoz, elmondása szerint az üknagyszülei ugyanis a Felvidéken születtek. A kötődését hazánkhoz erősíti, az elmúlt esztendőnkben rengeteg energiát fektetett bele, hogy elsajátítsa a nyelvünket. Jó úton halad efelé, a Győr+ Médiának szinte tökéletes magyarsággal nyilatkozott.

Legfrissebb videójában hajóval barangolja be a Mosoni-Dunát és a Rába győri szakaszait, s eközben a település történelméről mesél a nézőknek. Egy igazán különleges délutánt örökített meg. Szemtanúi lehetünk Győr legszebb természeti értékeinek.

Kapcsolódó témák: #filmforgatás | #Győr |