Hirdetés
Hetvenmilliós lopás

Győrnél kapták el a lopott arannyal és készpénzzel menekülő grúzokat – videó

Fotó: kép a videóból, police.hu
MTI / Győr+
2022.04.14. 21:03

A budapesti nyomozók két külföldi férfit gyanúsítanak, hogy egy benzinkúton hetvenmillió forint értékű valutát és aranyat loptak el egy autóból.

Hirdetés

A két grúz férfi akkor követte el a bűncselekményt, amikor az egyik pénzváltóhálózat alkalmazottja bement egy budapesti benzinkútra fizetni a tankolásáért. Távirányítóval akarta lezárni az autóját, amelyben körülbelül hetvenmillió forint értékű valutát és befektetési aranyat hagyott. Az ügyféltérből vette észre, hogy kocsija ajtaját valaki kinyitja, kiveszi táskáját, majd beugrik egy másik jármű hátsó ülésére. A sértett kirohant, hogy feltartóztassa a tolvajok kocsiját, de az elkövetőknek sikerült elhajtaniuk.

A rendelkezésre álló adatok szerint a bűncselekményhez jelblokkolót használtak.

Hirdetés

A rendőrök rövid időn belül a XIII. kerületben megtalálták a bűncselekményhez használt, akkor már üres külföldi rendszámú autót. A további adatgyűjtés során azt állapították meg, hogy a tettesek egy feltehetően szintén lopott rendszámú másik kocsival Ausztria felé próbálhatják elhagyni az országot, ezért értesítették a megyei rendőri szerveket.

A két férfit a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai aznap este az M1-es autópálya Arrabona pihenőhelyén tartóztatták fel.

A jármű átkutatásakor megtaláltak mintegy 40 millió forintnyi valutát, az ellopott arany jelentős részét.

Az ügyészség a gyanúsítottak letartóztatásáról döntött.

Kapcsolódó témák: #Győr-Moson-Sopron | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat