Győri vállalkozók összefogása – 13 millió forintos eszközzel gazdagodott a kórház sürgősségi osztálya

Szalai Réka Fotó: O. Jakócs Péter
2024.01.18. 14:29

Egy újabb nagy értékű eszközzel, egy betegőrző, monitorozó defibrillátor egységgel gazdagodott a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház. A sürgősségi betegellátó osztályon folyamatosan nagy betegszámmal dolgoznak, így az eszközök amortizálódása miatt, valamint a modernizáció érdekében rendkívül fontos a biztonságot adó készülékek használatba helyezése.

A Győri Sürgősségi Betegellátásért Alapítvány 2009-ben jött létre Szűcs József, az Innovativ Special Transport Kft. egykori kollégájának emlékére, aki szívleállás következtében hirtelen hunyt el. Mottója, a “Nap süssön rátok!” a szervezet jelmondatává is vált. Az összefogás segítségével a többi között szakképzéseket és csapatépítő programokat tudtak támogatni az elmúlt években az alapítvány vállalkozásai. Az újraélesztő eszköz ügyében a győri kórház kereste fel a társaságot, melynek tagjai örömmel álltak egy újabb nemes kezdeményezés mellé, így vásárolták meg a közel 13 millió forint értékű berendezést a sürgősségi osztály számára. “Ha már egyetlen embert is sikerül megmentenünk, már megérte” – nyilatkozott Lipovics Tamás, az Innovativ Special Transport Kft. vezetője.

Simon Róbert Balázs elmondta, hogy a győri cégek több, különféle céllal működő intézménynek nyújtottak már segítséget, így például a Bartók-iskola udvarán lévő sportpálya felújításában is szerepet vállaltak, és a koronavírus járvány idején több iskolának is fertőtlenítőszereket adományoztak. Továbbá az egykori Zrínyi utcai kórház területén ukrán menekülteket részesítettek orvosi ellátásban, és informatikai eszközök átadására is sor került a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az országgyűlési képviselő kijelentette: örömteli, hogy létezik még ilyesfajta segítő összefogás, ami városunkban a győri vállalkozók önzetlen együttműködésén alapul. 

“Szeretünk segíteni Győrben, legyen szó kultúráról, egészségügyről, sportról vagy oktatásról, hiszen itt élünk és dolgozunk nap mint nap” – mondta Fekete Csaba, a Patent Csoport vezérigazgató-helyettese. A vállalkozók nem csupán pénzügyi támogatást nyújtanak, hanem aktívan részt vesznek a városi élet alakításában és fejlesztésében is. Ez egy példaértékű összefogás, ahol a helyi közösségek egymást erősítve építik a jövőt.

“A sürgősségi betegellátó osztály célja az, hogy az ellátás jó színvonalát a növekvő betegszámok mellett is tartani tudjuk, valamint reménykedünk a további nagylelkű adományokban is. A kollégáknak is nagyobb biztonságot adnak az ilyen jellegű fejlesztések, hiszen azonos infrastruktúrával tudunk dolgozni, főleg kiélezett helyzetekben”  – zárta dr. Rosta Máté Tivadar, osztályvezető főorvos a csütörtöki adományátadó eseményt.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt