Győri Nemzeti Színház

Győri sztárok is szerepelnek a Puskás, a musicalben

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2022.01.14. 10:57

Közismert emberek, sportolók és politikusok is szerepelnek a Győri Nemzeti Színház tömegeket vonzó előadásában, a Puskás, a musicalben. Az angol intéző szerepében a nézők felfedezni vélhették már Csay Renáta, kajakozót, Mohay Gábor, sportújságírót, Knézy Jenő, sportkommentátort, a Győr+ Média vezérigazgatóját és Szeles Szabolcs, alpolgármestert is.

A Puskás, a musical decemberben debütált a Győri Nemzeti Színház színpadán. Az előadás töretlen vastapsnak és népszerűségnek örvend városunkban is. A budapesti-győri koprodukció, a fővárosi hagyományt átvéve, az angol intéző szerepében Győrben is közismert személyeket, sportolókat léptet a színpadra. “Arra gondoltunk, amikor azt terveztük, hogy létrehozzuk a győri Puskást – hiszen ez a mi előadásunk, a mi színészeinkkel, a mi kollégáinkkal – hogy megszólítjuk a prominens személyiségeit Győrnek, így sportolókat, közéleti személyiségeket, hogy jöjjenek el és legyenek az angol intézők ebben a történetben”– nyilatkozta Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója a Győrplusznak, majd hozzátette, hogy nagy örömére szolgált, hogy szinte mindenki elfogadta a felkérést és áprilisban, amikor újra műsorra tűzik a darabot, újabb meglepetés szereplőkkel egészül majd ki a musical. 

Knézy Jenő a darabban (Fotó: Á.T.)

Az első angol intéző Csay Renáta, kajakozó volt, de Mohay Gábor, sportújságíró is állt és még állni is fog a győri színpadon. A vasárnapi előadáson az ismert sportriporter, a Győr+ Média vezérigazgatója, Knézy Jenő volt az angol intéző. “Ez a néhány másodperc ez olyan szinten izzasztó volt. Én azért azt gondolom, hogy voltam már meleg helyzetekben, de ez teljesen más. Lejöttem a színpadról és még most is izzad a tenyerem, de nagyon élveztem, úgyhogy majd Szente Vajk barátomnak el fogok büszkélkedni, hogy itt Győrben, a teátrumban a Puskás, a musicalben fel tudtam lépni” – emelte ki a vezérigazgató, aki úgy fogalmazott: “Puskás Ferenc egy legenda és megtiszteltetés volt a róla szóló darabban szerepelni.”

Csütörtökön egy zártkörű előadáson a győri sportklubok növendékei is megnézték a musicalt. Ekkor Szeles Szabolcs alpolgármester és Bakos-Kiss Gábor, a színház igazgatója is köszöntötte a nézőket, két labdával a kezükben. A két sporteszköz pedig egy harmadikkal is kiegészült és ezt a gyermekek közé rúgta a városvezető és a direktor.  

Ezúttal pedig az alpolgármester volt az angol intéző is, aki számára, ahogy sok helyen a világban Puskás a legnagyobb magyar. A szerep mindössze néhány mondat angolul, mely arra figyelmezteti a magyarokat, hogy ez az évszázad meccse lesz és az is lett. 6:3-ra megverte az aranycsapat, az addig hazai pályán veretlen angolokat a Wembley stadionban. 

Szeles Szabolcsot még a színpadra lépés előtt kérdeztük a szerepről és az előadásról. “Ez egy olyan darab, ami sok mindenről üzen: a barátságról, a kitartásról, a harcról, a hazaszeretetről, a hősiességről mindannyiunk számára. Volt szerencsém látni már a kisfiammal együtt és láttam azt, hogy egy kilenc éves gyermeket is mennyire be tud szívni ez a darab, mennyire el tudja varázsolni ez a világ, ráadásul tökéletesen visszaadja Puskás Ferenc életútját. Sosem voltam még színpadon, úgyhogy nagy izgalommal várom a szereplést. “

Pénteken is lesz egy meglepetés szereplő, szombaton pedig a labdarúgó és edző, jelenleg önkormányzati képviselőként dolgozó Hajszán Gyula lesz majd az angol intéző, aki reméli, hogy minden izgalma elszáll majd, amikor a színpadra lép, úgy ahogy ez a focipályán is történni szokott. “Régen, amikor kimentünk a pályára addig amíg nem tettem oda a lábam az első vonalra addig remegtem, mint a kocsonya, aztán amikor megláttam azt a 15-20 ezer embert az megnyugtatott. Most meglátjuk, hogy ha a színpadra kilépek és meglátom a teltházat, akkor mi lesz. Lehet, hogy visszaszaladok és más fog beszállni helyettem, de bízom benne, hogy nem így lesz” – mesélte a képviselő. 

Aki még nem látta, de most kedvet kapott, vagy már lecsúszott a jegyekről annak jó hír, hogy áprilisban újra műsorra tűzik, a Puskás, a musicalt. 

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid, Kárpát Zsolt, Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Győri Nemzeti Színház | #musical | #Puskás |