Hirdetés
Elismerés

Győri szakember kapta idén a vallási sajtóösztöndíjat

Fotó: Magyar Kurír
MTI
2021.01.28. 09:46

Horváth Gábor, az MTVA vallási főszerkesztőségének győri munkatársa kapta idén a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat.

Hirdetés

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elismerését Veres András győri megyés püspök, a testület elnöke adta át szerdán Budapesten.

Az MKPK-nak az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint a koronavírus-járvány miatt szűk körben megtartott ünnepségen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

Hirdetés

Az újságírói hivatás megbecsülésének jeléül az MKPK 2001-től minden évben ösztöndíjjal támogatja a média egy-egy munkatársát a “keresztény értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítéséért a nem egyházi sajtóban” – írták.

A közleményben olvasható életrajza szerint Horváth Gábor 1982-ben született Mosonmagyaróváron. Felsőfokú tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen történelem-kommunikáció, valamint a győri Brenner János Hittudományi Főiskola hittanár-nevelőtanár szakán végezte. Dolgozott a Civil Rádiónál, a TV Szentendrénél, valamint a Mosonmagyaróvári Városi Televíziónál. 2013-tól dolgozik az MTVA-nál.

Győr-Moson-Sopron megyei tudósítói munkája mellett heti rendszerességgel küld riportokat a vallási műsorokba: a Kereszt-tények és az Élő egyház című hírmagazinokba.

„A díjazott munkája során közvetlen munkatársával, Molnár G. Tamással együtt tanúbizonyságát adta a keresztény hit iránti elköteleződéséről, gyakorló keresztény emberként munkájában folyamatosan törekszik hitünk értékeinek bemutatására.” – fogalmazott az MKPK.

Kapcsolódó témák: #elismerés | #vallás |
likeold
a fb oldalunkat