Hirdetés
Zenei tehetséggondozó online

Győri siker Moszkvában

Fotó: Győr+ Archív
Földvári Gabriella
2021.03.07. 15:33

„Magyarország - Oroszország, a két ország együttműködése” címmel immáron negyedik alkalommal rendezett tehetséggondozó fesztivált a moszkvai Liszt Ferenc Zeneiskola ezúttal online.

Hirdetés

A rangos versenyre meghívást kaptak a győri Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei is, akik kimagasló eredményeket értek el. A fesztivál célja a magyar szerzők műveinek széleskörű megismertetése, az orosz és magyar zenei kultúra ápolása. A győri zeneiskola több mint tíz éves szakmai kapcsolatot ápol az orosz zeneiskolával, amikor lehetőség van rá, kölcsönösen koncerteznek, fellépnek egymás városában.

Korcsoportjában, klarinéton első helyezést ért el Hoffer Bulcsú, akinek felkészítő tanára Sztaracsek Gabriella. Kovács Ármin Krisztián zongora tudásával 2. helyezett lett, valamint V. Blok művének bemutatásáért különdíjban részesült. Tanára Pálné Rácz Edina. Malasits Léna Madléna ütőhangszeren lett 3. helyezett, tanára Felsmann Adrienn.

Hirdetés

A versenyen túl a moszkvai Liszt Ferenc Zeneiskola kezdeményezésére orosz-magyar online koncertet is szervezetek a győri zeneiskolával közösen, hogy bárki meghallgathassa a tehetséges fiatalok hangszeres tudását.

A koncert itt hallgatható meg:

Kapcsolódó témák: #művészet | #zene |
likeold
a fb oldalunkat