PAEOK

Győri kórház: részlegesen feloldották a látogatási tilalmat

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2022.03.04. 16:33

A Covid-fertőzéssel érintett szervezeti egységek esetében a látogatási tilalom továbbra is érvényben marad.

A COVID fertőzéssel érintett szervezeti egységek vonatkozásában a látogatási tilalom továbbra is érvényben marad. A látogatási tilalom osztályvezető főorvosi engedély birtokában nem vonatkozik a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzásra a szükséges járványügyi intézkedések betartása mellett.

A kapcsolattartás jogszabályban rögzített lehetőségei továbbra is korlátozásmentesek: A szülő nő mellett kísérője, az apa vagy az általa választott más, az ellátásban aktívan részt nem vevő személy lehet. Ezen személy nem minősül látogatónak, rá a szülés ideje alatt a kísérőkre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. Kiskorú beteg mellett szülője, törvényes képviselője, illetve az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy tartózkodhat.

Intézményben a beteglátogatást az alábbiak szerint engedélyezik:

Egy beteghez naponta legfeljebb két fő látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra 14.00-15.00 óra között.

Az SBO-n fekvő beteget egy hozzátartozó látogathatja, maximum 15 percig, az intézménybe történő belépés a járványügyi ellenőrzés mellett az alábbiak szerint történik: a bejáratoktól (A1, A2, E) kordonok/biztonsági szolgálat által meghatározott, ellenőrzött úton és módon; előzetes regisztrálást követően, a látogatók névsorát (a beteggel egyeztetve) az osztályok naponta a portaszolgálat felé kötelesek leadni.

Az „A”, „B”, „C” épületben fekvő betegekhez történő látogatás az „A1”, „A2” porta felől, az „E” épületben fekvő betegekhez az „E” épületi bejáraton keresztül történhet.

A látogatónak érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy 48 órán belüli negatív SARS- CoV-2 gyorsteszt vagy PCR eredménnyel kell rendelkeznie; kivételt képez ez alól a felnőtt kíséretében érkező 5 év alatti gyermek.

A látogatóknak az Intézmény teljes területén kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, valamint belépéskor és távozáskor a kézfertőtlenítés.

Intézményben a fekvőbetegek számára az elengedhetetlenül fontos családi küldeményeket, csomagokat – amennyiben a látogatás nem megoldható vagy megengedett – naponta 15:00- 17:00 óra között az „A1”, az „A2”, illetve a Magyar utcai („E” épület) portán adhatják le, a beteg adatainak jól látható feltüntetésével.

Forrás: Petz Kórház

Kapcsolódó témák: #Győr | #kórház | #látogatási tilalom |