Gasztro-kultúrális kalandozás az ízek világában

Győri Halnapok a Radó Szigeten

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2022.09.27. 13:01

A 3 folyó találkozásánál fekvő Győr város méltán lehet büszke a folyóira, a folyókkal körülölelt szépséges belvárosra. Évszázadok óta ihletet ad művészek, festők, építészek számára. A vizek közelsége, a halételek iránti érdeklődés megihlette a gasztronómia szerelmeseit is, így immár 2. alkalommal kerül megrendezésre a tavalyi évben nagy sikerrel megrendezett Győri Halnapok, Gasztro-Kultúrális Élményprogram. Szeptember 30.-án, október 1-2.-án a győriek egyik kedvelt találkozóhelye, a Radó sziget ad otthont a Halnapok immár 3 napos rendezvényének, ahol a halételek rajongói válogathatnak a különlegesen gazdag ízesítésű kínálatból– mesél a hétvégi eseményről Tömböly Tamás főszervező.

A Halnapok lényege, hogy helyben ízlelhessük meg azt a számtalan, tájegységenként változó ízvilágot, amelyet a különböző országrészek képviselnek. Az esemény a halételek sajátos értelmezését vonultatja föl egy fejezetten jó hangulatú társasági esemény keretein belül. Lehetőséget kínál a látogatók számára, hogy az ország jobbnál-jobb éttermeinek kínálatát kóstolhassák a Radó szigeten:

5 féle, – többek között szegedi, balatoni, szigetközi és bajai – különböző ízesítéssel készülő halászlé mellett a hagyományos harcsapaprikás, és halburber is képviselteti magát. Tavaly már kóstolhattuk a teljesen egyedi harcsacsinta ételt, amely a kínálat egyik különleges gyöngyszeme volt. Az ínyenceket egészben sütött süllő, keszeg és kárász várja.

A kínálat összeállításakor gondoltak azokra is, akik nem a halételek rajongói. Ők – és természetesen az édes ízt kedvelő gyermekek – sem maradnak éhesen: többek között churros, kürtőskalács és lángos jól megszokott ízei várják őket.

A rendezvény nem csupán a gasztronómiai kínálatról és az étkezésről szól. A főszervező Tömböly Tamás hitvallása szerint az étkezés önmagában kultúra, amelyet előszeretettel egészít ki további kulturális, legfőképp zenei programokkal.

A rendezvény az idei évben 3 napos, így már péntek délutántól kellemes programokkal várjuk a látogatókat: Akkordeon tánczenekar, majd este konga és szaxofon show dj Gigával várja a kilátogatókat.

Szombaton 11 órától gyermekzenekar indítja a napot, ezt követően a déli ebédet nótaszó kíséri. Ezután a Crazy Monday zeneker műsora a hallható. Este fellép a Ham Ko Ham zenekar, és felhangzik a jól ismert slágerük az „Ellopták a biciklim”. Késő este Star Machine és Kovács Áron szórakoztatja kifulladásig a közönséget.

Vasárnap 2 bohóccal kiegészülve Mesegyár zenekar várja a korán érkező kisgyermekeket, ad ismét „Jó ebédhez szól a nóta”. Délután Gallusz Nikolett, a Madách Színház dívája szebbnél szebb dalokkal kápráztatja el a közönséget, majd Mohácsi Attila és Molnár Ágnes kiváló előadóművészek emelik tovább a rendezvény színvonalát.

Az estét a Remember Woodstock zenekar zárja, amelyben Malasits Zsolt festőművész csillantja meg a festészet mellett a zenében is kiváló tehetségét.

Mindenkit szeretettel várnak a hétvégi II. Győri Halnapokon, – aki vágyik egy különösen gazdag kulináris élményre, szeretne finom ételeket kóstolni és kellemesen kikapcsolódna a zenepavilonból felcsendülő különböző zenei stílusok által keltett kiváló hangulatú rendezvényen.

A szervezők szeretnének az egész család számára – kicsiktől az idősekig – élménydús kikapcsolódást kínálni. A gyermekeket külön gyermekjátszó várja.

A rendezvény támogatói: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, Győr+Média Zrt., Szegedi halászcsárda, KISOSZ Győr, Győr Projekt Kft.

További részletekért kattintsanak IDE!

Kapcsolódó témák: #gasztronómia | #halnapok | #koncert | #radó sziget |