Győrből is eltűnik a Commerzbank

Győr+
2023.01.19. 20:17

Már korábban tudni lehetett, hogy a Commerzbank Zrt. 2022. november 30-án végérvényesen befejezi magyarországi működését. Így értelemszerűen a győri kirendeltségük sem üzemel tovább.

Hirdetés

portfolio.hu cikke szerint december 21-én elrendelte az Erste Bank által megvásárolt Commerzbank Zrt. végelszámolását az MNB – ez derült ki a felügyelet által nemrég közzétett határozatából.

A Commerzbank a működési engedélyét 1993. március 26-án kapta meg, ezt 2022. december 21-én vonta be a Magyar Nemzeti Bank azt követően, hogy Commerzbank ügyfélportfóliójának migrációja az Erste Bankba megtörtént. Tehát a hazánkból kivonuló bank ügyfeleit az Erste Bank vette át, minden felmerülő kérdéssel és ügyintézéssel hozzájuk tudnak fordulni. Erről december 12-én az Erste Bank sajtótájékoztató keretében beszélt.

A végelszámolás egyébként 2022. december 23-án indult, mostanra már befejeződött, és a felügyelet által megbízott végelszámoló, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. eljárása során eljárási költség nem merült fel.

A Commerzbank Zrt. Magyarországról való kivonulása egyben azt is jelenti, hogy Győrben a Móricz Zsigmond rakparton található fiókja sem üzemel tovább, az interneten megadott telefonszámon sem érhetők már el. Az ügyfelek a győri Erste Bank fiókokban kaphatnak segítséget banki ügyeik intézésében.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #bankszektor | #gazdaság |