Rendőrségi akció

Győrben kapták el a kábítószer kereskedőket – VIDEÓ!

Győr+ police.hu
2022.12.01. 06:37

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság nyomozói, valamint a Győri Rendőrőrs és a Körzeti Megbízotti Alosztály állományának összehangolt munkája eredményeként sikerült azonosítani és elfogni négy férfit és egy nőt.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a hatóság látókörébe került 45 éves győri férfi 2022. májusától rendszeresen Győr közigazgatási területén kábítószert vásárolt, illetve azt tovább értékesítette –alkalmanként csekély mennyiségben – különböző fogyasztóknak az ismeretségi körében.

A rendőrök a drogterjesztéssel foglalkozó gyanúsítottat és annak utasát gépkocsival való közlekedéskor, egybehangolt akció során, Győrben 2022. november 23-án vonták ellenőrzés alá és fogták el. A nyomozók kábítószergyanús anyagokat, többek között növényi törmelékeket, alufóliába és fecskendőbe csomagolt kristályos anyagokat, kék színű tablettákat, illetve kereskedelemre utaló eszközöket, tasakokat foglaltak le tőlük.

A kábítószer kereskedelemmel gyanúsított győri férfi lakhelyén tartott kutatás során további kettő férfi és egy nő került elfogásra, akiknél szintén kábítószergyanús agyagok kerültek lefoglalásra. Az egyenruhások mindhárom személyt előállították a Győri Rendőrkapitányságra.  Az intézkedéskor elfogott egyik győri férfi, P. Á. vonatkozásban kiderült, hogy vele szemben négy élő körözés volt érvényben, kábítószer birtoklás vétsége, pénzhamisítás bűntette és közlekedési bűncselekmények miatt.

A nyomozók a kereskedéssel foglalkozó férfit – őrizetbe vétele mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd 2022. november 25-én letartóztatása megtörtént. Az intézkedők további azonosított négy főt kábítószer birtoklás vétségének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #drog | #elfogás | #kábítószer | #rendőrség |