Hirdetés
4-10 napon belül több lesz a fertőzött

Győrben jelentősen emelkedhet a betegek száma

Illusztráció: Pexels.com
Hajba Ferenc
2020.09.15. 17:20

Sajnos most már a győri szennyvízmintákban is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának mennyisége, ami azt jelenti, hogy 4-10 napon belül jelentősen nőhet városunkban a fertőzöttek száma is.

Hirdetés

A Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatos vizsgálatának eredménye szerint Székesfehérváron, Budapest északi-, déli és központi területein, Miskolcon, Szolnokon, Nyíregyházán, Tatabányán, Salgótarjánban és Győrben is növekedő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében. A 37. héten végzett szennyvízvizsgálatok alapján Budapest központi területén emelkedett az új koronavírus örökítőanyagnak koncentrációja is. Győrben a koncentráció még mérsékelt, a tendencia azonban emelkedést mutat.

Az eddigi, tudományosan megalapozott tapasztalatok szerint a szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését. Fontos hangsúlyozni, hogy a módszer a behurcolt eseteket és az egyedi gócokat nem méri, tehát az eredmények arra utalnak, hogy az ország nagyobb részén megindult a közösségi terjedés.

Hirdetés

A Nemzeti Népegészségügyi Központ fölhívja a figyelmet: az általa végzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatják, hogy nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat