Győrben járt az Egyesült Arab Emirátusok nagykövete

J. kovács Andrea Fotó: Vig Norbert
2023.03.23. 13:47

Az utóbbi időben kimondottan nagy érdeklődés tapasztalható Győr iránt, hiszen több ország külképviseletének vezetője is megfordult a Városházán. Csütörtök délelőtt az Egyesült Arab Emírségek magyarországi nagykövete látogatott a városba. Al-Samszi Szaudot dr. Dézsi Csaba András polgármester fogadta hivatalában.

A nagykövet elmondta, hogy hazájában 50 évvel ezelőtt jórészt még csak sivatag volt. Mára pedig a világ egyik legfejlettebb régiója lett, ahol az őslakosokon kívül számos külföldi nemzet polgárai élnek, alkotnak és kereskednek.

A polgármester tájékoztatta Al-Samszi Szaudot a város helyzetéről. Hangsúlyozta: „Nem véletlen, hogy Győr gazdag, és az ország legdinamikusabban fejlődő városa. Több mint száz éve az ipar határozza meg a létét, s ugyan kevesen tudják, de a múltban is a gyárak felét külföldiek alapították. Befogadók vagyunk, várjuk a befektetőket. Természetesen nemcsak az autóiparhoz kapcsolódókat. Fontos, hogy más irányú fejlesztések is történjenek, mert az egy lábon állás nem szerencsés. Hosszútávon gondolkodunk és minden idők legnagyobb ipari parkos fejlesztését tervezzük. Szoros a kapcsolat a város és az egyetem között. Ez azért lényeges, mert az egyetem a biztosíték arra, hogy a szakemberképzés igényeihez rugalmasan tudjunk alkalmazkodni.”

A Győr Plusz Média kérdésére válaszolva dr. Dézsi Csaba András azt mondta: „Örülök, hogy elindul egy kapcsolat az Egyesült Arab Emirátusok és Győr között. Ez gazdaságilag és kulturálisan is fontos. Al Samszi-Szaud személyében egy rendkívül innovatív, jól kommunikáló és gyakorlatias embert ismertem meg. Tájékoztattam őt arról, hogy milyen befektetési lehetőségek vannak az ipari park, illetve a kulturális központ vonatkozásában.”

A találkozó azzal zárult, hogy a felek kölcsönösen biztosították egymást nyitottságukról és a megkezdett együttműködés folytatásáról.