Győrben is veszélyes a vékony jég!

Győr+
2023.02.08. 12:34

A Győr-Szol Zrt. felhívja a figyelmet, hogy a város területén lévő, a társaság kezelésében lévő tavak, állóvizek befagyott felületén tartózkodni tilos, élet- és balesetveszélyes! A szolgáltató kéri a lakosságot, vegyék figyelembe a balesetveszélyre figyelmeztető táblákat, melyek a város állóvizeinek partján találhatóak.

Bár a hét elején a tartós hideg és az éjszakai mínuszok következtében a vízfelületeken jegesedés indult, de az elmúlt napokban már folyamatosan emelkedett a napi középhőmérséklet, így fokozott veszélyt jelentenek a megmaradt jeges felületek. Az állóvizek jege csak akkor biztonságos, ha vastagsága eléri vagy meghaladja a tíz centimétert. A folyóvizeken egyértelműen tilos a csúszkálás, korcsolyázás, és jelenleg az állóvizek jegére menni is élet- és balesetveszélyes. Az Adyvárosban, Szabadhegyen és a Holt-Marcal mellett kihelyezett táblák szövege arra hívja fel a figyelmet, hogy aki mégis rámegy a befagyott tavak jegére, azt saját felelősségére teszi, a szabályszegőket pedig a hatóság megbírságolhatja.

A télies időjárás, a havazás miatt csúszásveszély alakulhat ki a vízpartokon is. A győri folyópartok mentén elkészült új szakaszok több pontján figyelmeztető táblák jelzik a fokozott balesetveszélyt, így ezeket a sétálóutakat mindenki saját felelősségére használhatja. A téli időszakban érdemes fokozottan figyelniük az itt közlekedőknek, hiszen a páralecsapódás miatt ezeken a helyeken könnyen előfordulhat jegesedés, még enyhébb időben is jelentős a csúszásveszély.

Forrás: gyorszol.hu

Kapcsolódó témák: #balesetveszély | #Győr | #jegesedés |