Győrben is várják idén a halloweenező gyerekeket

Fotó: Győr+ Rádió
Bajzát Zsuzsi
2022.10.04. 19:13

Talán a legtöbben az amerikai filmekben ismertük meg a Halloween ünnepét, ám sokan tévesen hisszük, hogy innen eredeztethető. Valójában a kelta és római hagyományokra lehet visszavezetni.

Az ősi hiedelmek szerint ezen az éjszakán szinte összemosódik az élők és a holtak világa, gyakorlatilag „kinyílik a kapu” a két dimenzió között. A legtöbben persze nem erre helyezik a fókuszt, sokkal inkább a beöltözős, bulis részét kedvelik az ünnepnek. 

A klasszikus csokit vagy csínyt házhoz járós jelmezes gyerek sereg Győrben eddig nem volt jellemző. Ezen szeretne változtatni a Győri RosszAnyák Facebook csoport, és idén októberben 31-én meg is rendezik a város első hivatalos ilyen délutánját, estéjét.

16 órakor lesz a gyülekező a városháza téren, ide várjuk a gyerekeket egy kis csoportos bandázásra és fotózkodásra” – fogalmaztak a szervezők, akik nem csak a családokat szeretnék megszólítani kezdeményezésükkel.

Lehet ugyanis fogadó családnak is jelentkezni, az ő regisztrációjukat már most várják a szervezők. Készítettek egy Google űrlapot, melyet mindenki névtelenül ki tud tölteni, ezzel megadva a pontot, ahova mehetnek majd a gyerekek.
https://docs.google.com/…/1Ap7wuX8jq9kI83D8dAXp…/edit...

Nagyon szeretnénk ebből egy kedves kis hagyományt létrehozni és így a városban élő embereket közelebb hozni egymáshoz.” – zárta a beszélgetést Farkasné Nagy Nikolett és Barta-Markó Petra, akiket Bajzát Zsuzsi és Nagy Roland kérdezett.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ Rádió | #Győr+Reggel | #halloween |