Rendőrségi kampány

Győrben is népszerű a “Kiállok érted” című színdarab

Fotó: police.hu
Győr+
2022.06.15. 07:35

A prostituálttá válás és az emberkereskedelem veszélye a témája annak a színházi előadásnak, amelyet évek óta sikerrel adnak elő gyermekotthonokban élő fiataloknak és nevelőiknek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály koordinálásával június 14-én Győrben mutatták be a „Kiállok érted” című színdarabot.

A KV Társulat és a Láthatáron Csoport által színpadra állított előadása egy komplex társadalom-érzékenyítő program, amelynek elsődleges célcsoportja a gyermekotthonokban élő fiatalok, illetve a velük foglalkozó szakemberek. A darab és a hozzá kapcsolódó feldolgozó program elsősorban a prostituálttá válás és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire történő figyelemfelhívás. Az előadás főhősének, egy fiatal lánynak a történetén keresztül megoldásokat kaphatunk az áldozattá válás elkerülésére, a helyes döntések meghozatalára.

A színdarab után a meghívottak interaktív beszélgetésen vitathatták meg a színjáték tanulságait, a hatékony segítségnyújtás és együttműködés módszereit.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #Kiállok érted | #rendőrség | #színdarab |