Győrben is megáll majd a világhírű Orient Expressz

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2023.11.06. 19:15

A világ egyik legfényűzőbb és legpatinásabb vasútjárata a karácsonyi szezonban újra Budapestre érkezik, és a luxusvasúttal akár Bécsbe is átruccanhatunk.

A királyok vonatának, és a vonatok királyának is nevezik az Orient Expresszt. Az idén 140. születésnapját ünneplő luxusvonat újra Budapestre látogat és az adventi időszakban megtehető vele a Budapest és Bécs közötti 250 kilométeres szakasz.

A 2014-ben alakult Continental Railway Solution (CRS) Magyarország első és máig egyetlen, személyszállítási engedéllyel is rendelkező, teljesen magánkézben lévő vasúttársasága nemrég jelentette be, hogy az adventi időszak alatt is működteti Budapest és Bécs közötti luxusjáratait.

A tájékoztatás szerint a Continental Classic Express szerelvényen négy kocsiosztály lesz, melyeken összesen háromszáz fő utazhat a legnagyobb pompában.

A járat a decemberi szombatokon fog közlekedni a Déli pályaudvar-Kelenföld-Győr-Wien Hauptbahnhof-Wien Westbahnhof útvonalon. Az adventi különleges járatokon összesen 1200 utasra számítanak. A járat legnagyobb különlegessége, hogy már a Salon névre keresztelt szalonkocsi is igénybevehető lesz, ami korábban az osztrák kancellár utazásaiért felelt.

Szöveg és forrás: mandiner.hu

Nyitókép: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #Győr | #Orient Expressz | #vasút |