Hirdetés
Új Coopera-produkciót mutatnak be

Győrbe is ellátogat az új Bánk bán

Fotó: Youtube
MTI
2019.11.27. 05:55

Új Bánk bán-előadást mutatnak be a Coopera és partnerei együttműködésével 2020-ban Vidnyánszky Attila rendezésében. Az előadás, amelynek címszerepében Molnár Levente erdélyi származású művészt (képünkön) láthatja majd a közönség, egyben tisztelgés a nemzeti összetartozás éve előtt - hangzott el sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Vadász Dániel, a Coopera alapító producere az esemény keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a 2020-ban induló, hazai és nemzetközi turnét is magába foglaló előadássorozat erdélyi díszbemutatója 2020. augusztus 9-én lesz a csíksomlyói Nyeregben, ahová mintegy 100 ezer embert várnak a szervezők.

Az opera anyaországi bemutatójára jövő év augusztus 20-án kerül sor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A külföldi turné első állomása az opera hazájába repíti a magyar nemzeti operát: októberben az olaszországi Genova ad otthont az előadásnak – közölte a producer.

Hirdetés

Elmondta, hogy a tervek szerint három évig játszanák az új produkciót és ez alatt csaknem száz előadást láthatna a közönség.

Az első két előadást a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarával, Vegyeskarával és Balettkarával közösen hívják életre, a későbbiekben pedig, ahogy a Coopera előadásai kapcsán lenni szokott, helyi színházak karai csatlakoznának be az énekesek mellé.

Magyarországon többek között a debreceni Csokonai Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban és a Győri Nemzeti Színházban is színpadra állítják az előadást.

Kapcsolódó témák: #Győri Nemzeti Színház | #Kultúra |
likeold
a fb oldalunkat