Győrbe érkezett a Bátrak Ligája

Kárpát Zsolt Fotó: Kóka Enikő
2022.11.11. 16:29

Kúsztak, célba lőttek, vívtak, sőt még tankot is vezettek az általános iskolások a Bátrak Ligája elnevezésű rendezvényen, amelynek a Móra Iskola volt a házigazdája pénteken.

Hirdetés

Az egész napos eseményen 10 győri általános iskola 7. és 8. osztályos diákjai indultak. Pörögtek az események a Móra Iskola tornatermében. A diákok sokféle állomáson bizonyíthatták ügyességüket, gyorsaságukat.

„Nagyon örülök, hogy ez a versenysorozat Győrbe is megérkezett. Képviselő társam dr. Simicskó István keresett meg azzal, hogy Győrben még nem volt Bátrak Ligája és jó lenne elhozni ezt a rendezvényt a városba. Mivel a Móra sportiskola, ezért ajánlottam az intézményt, amelynek vezetői támogatták az elképzelést” – nyilatkozta a Győr+ Médiának Simon Róbert Balázs a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője.

A rendezvénysorozatot a Honvédelmi Sportszövetség azért indította, hogy gyerekek jobban megismerjék a katonai sportokat.

„Meggyőződésem, hogy fiatal korban érdemes elkezdeni a honvédelmi nevelést, akár már általános iskolás korban is. A Honvédelmi Sportszövetséget, pont azért hoztuk létre még 2017-ben a miniszterségem idején, hogy egy olyan mozgalmat indítsunk, amely nyit a társadalom és a fiatalok felé. Szeretnénk velük megismertetni és megszerettetni a katonai hívatást, és nemzeti üggyé tegyük a haza védelmét” – mondta el a rendezvényen Dr. Simicskó István a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

Az eredményhirdetésen kiderült, a győri Bátrak Ligáját a Móra Iskola nyerte, megelőzve az Arany és a Gárdonyi csapatát. Az első 200, a második 150, míg a harmadik helyezett 100 ezer, a többi résztvevő iskola pedig 50 ezer forint sportszervásárlási utalványt kapott.

Galéria: Kóka Enikő

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Bátrak Ligája | #híradó | #Honvédelem | #sport | #verseny |