Hirdetés
Koronavírus

Győr testvérvárosaiban is szigorítanak

Fotó: Wikipédia
Győr+
2021.02.23. 05:57

Nem enged a járvány szorításából. Ingolstadtban március 7-ig meghosszabbították a korlátozásokat, Dunaszerdahelyen az eddiginél is keményebb intézkedéseket vezettek be.

Hirdetés

A járványügyi intézkedések értelmében, február 15-től a Dunaszerdahelyi járás a negyedik fokozatba, vagyis a fekete fázisba lépett át, ami az eddigieknél is szigorúbb szabályokat jelent. Bajorországban – így Ingolstadtban is – meghosszabbították a koronavírus miatti korlátozásokat, amelyek így most március 7-ig érvényesek. Nof Hagalilban az önkormányzat kampányt indított a fiatalok között, hogy ösztönözze az oltakozást. Sindelfingenben lemondták az idei Nemzetközi Utcafesztivált.

Colmarban energiatakarékossági és hulladékcsökkentési kihívást hirdettek, az akcióban részt vevő háztartások küldetése, hogy energia- és vízfogyasztásukat legalább 8, a hulladékmennyiséget pedig legalább 20 százalékkal csökkentsék az élet kényelmének elvesztése nélkül. Kuopio aláírt egy megállapodást a Väree energiaszolgáltató céggel annak érdekében, hogy a jövőben a város csak megújuló energiaforrásból származó elektromos áramot használjon.

Hirdetés

Brassó önkormányzata és a Román Olimpiai és Sport Bizottság partnerségi megállapodást írt alá egy téli sportokra szakosodott olimpiai központ létrehozásáról, ami kutatóközpontként is fog funkcionálni a sportegészségügy területén. A múlt heti nagy havazás és a kezdeti fennakadások után a hétvégére sikerült megtisztítani az utakat Erfurtban. A tél Nyizsnyij Novgorodban a legkeményebb, ahol február 14-én éjszaka katonai járművek is segítettek megtisztítani az utcákat a hótól. Lengyelországban április 1-től népszámlálás kezdődik, amelyre Poznanban is toborozzák a számlálóbiztosokat. Wuhanban már átléptek a bivaly évébe, és a városban ünnepségek zajlanak.

Fenti nyitókép: Városháza, Dunaszerdahely (Forrás: Wikipédia)

likeold
a fb oldalunkat