Hirdetés
Járványhelyzet

Győr-Moson-Sopron megyében is megkezdődött a csoportos tesztelés

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2020.11.23. 16:59

A bölcsődék, óvodák és általános iskolák dolgozóinak célzott, országos tesztelése a megyében is elkezdődött, a vizsgálatokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal és a Megyei Védelmi Bizottság munkatársai koordinálják.

Hirdetés

Az országos tesztsorozat megyei lebonyolításában 47 kormánytisztviselő és 94 orvostanhallgató működik közre, mintegy 500 helyszínen jelennek meg a tesztelést végző csapatok.

Hétfő reggel valamennyi résztvevő számára eligazítással kezdődött a nap a helyszínekre való kiszállást megelőzően a kormányhivatal győri, Árpád úti székhelyénszámolt be róla a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal honlapja.

Hirdetés

Ezt követően harmincnyolc győri és hét soproni helyszínen kezdődött meg a célzott csoportos tesztelés. A vizsgálatok a hét valamennyi munkanapján folytatódnak majd.

A részvétel teljesen önkéntes, de azt kérik az intézmények pedagógusaitól, dolgozóitól, hogy segítsenek maguknak és a környezetüknek azzal, hogy alávetik magukat a vizsgálatnak, hiszen a célzott csoportos tesztelés elsődleges célja a koronavírus terjedésének lassítása.

Mint írják, közös cél, hogy Magyarország működőképességének megőrzése mellett megóvjuk a magyar emberek életét, egészségét.

Forrás: kormanyhivatal.hu

likeold
a fb oldalunkat