Győr klíma expója mindig zöldebb – sok FOTÓ!

Győr+ Fotó: MekliZ Fotó
2023.10.07. 13:39

Csütörtök óta tart, és jobbnál-jobb környezettudatos programokat kínál a III. Győri Klíma EXPO, melyre szombaton is rengetegen kilátogattak. Az Olimpiai Sportparknál kézművesek minőségi portékái sorakoztak, de kicsik és nagyok részvételével elstartolt a II. Győri Zöld Futás is.

Az elmúlt évben az esemény nagy népszerűségnek örvendett, amelyet bizonyít az is, hogy az European Cooperation Days is díjazta a környezettudatos eseményt. A II. Győri Klíma Expo ugyanis elnyerte a legnagyobb helyi rendezvénynek járó díjat! A siker 2023-ban folytatódott, ahogy arról portálunk is beszámolt csütörtökön szakmai nappal startolt az idei zöld sorozat.

Az önkormányzat által életre hívott, a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében zajló rendezvény hétvégén is tartogatott meglepetéseket. Így például az Aranykapu Zenekar koncertjét.

Galéria: MekliZ Fotó

Már kora reggel megnyíltak a színes standok, a Szigetközi Szatyor minőségi, kézműves árusainak portékái finomságokat és különleges csecsebecséket kínáltak.

Galéria: MekliZ Fotó

Míg egyesek válogattak, addig a sportolni vágyók bemelegítettek, hiszen délelőtt, 10 óra után pár perccel elindult a Kerékpáros és Rolleres Felvonulás, valamint a II. Győri Zöld Futás is.

Galéria: MekliZ Fotó

Több távon nevezhettek a futók, családi- és kutyás futamon, egyéniben, de csapatban, akár félmaraton váltón is rajthoz állhattak az érdeklődők. A résztvevők pólóval, egyéni befutó éremmel, és nem mellesleg rengeteg élménnyel gazdagodtak. “Tavaly 226 célba érkezőnk volt, de nagyon örülök annak, hogy az idei létszám meghaladta a félezret, körülbelül 560 futónk rajtolt el. Csak a családi futást több mint 130-an teljesítették. Hálásak vagyunk, hogy a városban egy ilyen szép útvonalat tudtunk biztosítani a hozzánk látogatóknak, nagyon nagy élvezettel futottak a győriek és a városba érkező vendégek” – hangsúlyozta a Győr+ Média érdeklődésére Kószás Kriszta, a GYAC szakosztályvezetője.

Galéria: MekliZ Fotó

A 7, 14 illetve 21 kilométeres távokat is rengetegen teljesítették:

Galéria: MekliZ Fotó

“A fő gondolatunk a futás megszervezésekor a Fuss a Zöld Győrért elv volt! Azt gondolom, akinek fontos a környezetvédelem, a körforgásos gazdaság, az, hogy milyen környezetben élünk és van egy kis tapasztalata sport kapcsán az szívesen eljött hozzánk. Hatalmas sikerként könyvelem el a nevezők számát, ezúton is köszönöm minden résztvevőnek, hogy egy ilyen fontos kampány mellé állt” – fogalmazott dr. Szálasy László. Az önkormányzat Környezetvédelmi Bizottságának elnöke hozzátette, amikor összeállították az idei rendezvény programját az expo szlogenjéhez igazodva, minden generációra gondoltak, hogy a család apraja-nagyja jól érezze magát az eseményen.

A futamok után az eredményhirdetésekre is sor került:

Galéria: MekliZ Fotó

A díjnyertes rendezvénnyel a környezetvédelem tudatosítása mellett az önkormányzat célja természetesen a lakosság figyelmének felhívása az egészséges életmódra és a testmozgás fontosságára.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka, Pusztainé Csapucha Adrienn