Győr: kilenc év fegyházra ítélték a férjet, aki meg akarta ölni a feleségét

MTI Illusztráció: depositphotos.com
2023.10.10. 17:15

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla kedden egy férfit, aki 2021-ben megpróbálta megölni feleségét.

A táblabíróság a döntéssel – egyetértve a fellebbviteli főügyészség álláspontjával – két évvel súlyosította az első fokon eljáró Szombathelyi Törvényszék határozatát.

A házaspár kapcsolata nem volt harmonikus, a férfi azt is kétségbe vonta, hogy a 2020 októberében született gyermeküknek ő az apja. A nőt a várandóssága alatt azzal fenyegette, hogy megöli a “fattyút”, őt pedig megfojtja. Az asszony 2021 szeptemberében elköltözött a gyermekkel.

A közlemény szerint a férj egy hónappal később egyik ismerősét azzal kereste meg, hogy hárommillió forintot ad neki, ha segít megölni a feleségét. A férj novemberben Szombathelyen egy másik férfi társaságában látta a feleségét, ezért elhatározta, hogy megöli.

Elrejtőzött a nő házánál, majd amikor az asszony kinyitotta az ajtót, mögé lépett, elkapta a nyakát és belökte a házba. Elvette a telefonját és a segélyhívásra alkalmas óráját, majd ragasztószalaggal többször körbetekerte a fejét. A nő megpróbált ellenállni, ezért a férfi a kezeit és lábait is összekötötte.

 Dulakodás közben a férj fojtogatta a nőt, fejére bevásárlótáskát húzott, arcára párnát szorított, közben azt ismételgette, hogy “dögölj már meg”. A nőnek azonban sikerült a házból kijutnia és a szomszédtól segítséget kérnie. A történtek közben a házaspár gyermeke a nő autójában aludt.

A férfi elmenekült és öngyilkosságot kísérelt meg. Az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és csak a kitartó védekezése miatt maradt életben – közölte az ítéletet ismertető főügyészség.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #bíróság | #Győr | #ítélet | #ügyészség |