Győri Fotóklub Egyesület

Győr 750 jubileumi fotókiállítás az Árkádban

Fotó: MekliZ Fotóstudió
Kárpát Zsolt
2021.06.16. 15:54

A Győri Fotóklub Egyesület kiállítással ünnepli meg a 750 éves Győrt. Az Árkádban szerdán megnyílt tárlaton a közel 100 tagot számláló egyesület 52 fotója tekinthető meg. A zsűri 500 képből választotta ki a legjobbakat, amelyek egyedi módon mutatják be városunkat. A kiállítás június 30.-ig látható a bevásárlóközpontban.

Hirdetés

Jellegzetes győri épületek, és meghatározó események különleges pillanatai, úgy, ahogy a győri fotóművészek látják.

A Győri Fotóklub az ország egyik legaktívabb egyesülete, ahol a tagok számos hazai és nemzetközi díjjal büszkélkedhetnek. Az egyesület a most megnyílt kiállítással szeretni köszönteni a 750 éves Győrt. A tárlatot Rózsavölgyi László az OKSTB elnöke nyitotta meg:

„Győr 750 éve mindig más és más arcát mutatja a győrieknek. A Győri Fotóklub tagjai pedig már 60 éve pásztázzák városukat, és olyan helyeket és kincseket fedeznek fel, amelyek mellett a hétköznapok során csak elsétálnánk. Hála a fotóművészeknek, hogy ezeket a csodákat most a járókelők is megláthatják” – fogalmazott Rózsavölgyi László a megnyitón.

Az egyesületnek több mint 100 tagja van, és a fotósok ezúttal is színvonalas pályaművekkel jelentkeztek. A zsűri csak két körben tudta kiválasztani a legjobb 52 képet.

„A mi képeinknek értékét az adja, hogy ha megmutathatjuk a nagyközönségnek. Nagyon népszerű volt ez a pályázat a fotósaink körében, hisz 500 kép közül kellett kiválasztani a legjobbakat” – mondta Roll Péter, a Győri Fotóklub Egyesület elnöke.

Az Árkád Győr korábban is támogatott hasonló rendezvényeket, és most is egyből a kiállítás mellé állt – emelte ki Nagy Imre, az Árkád Győr centermenedzsere:

„A Győr 750 a város számára egy csodálatos ünnep, amelynek lebonyolítását az Árkád is segíti. Bár a rendezvények tekintetében a lehetőségek idén korlátozottabbak, de ez a mostani kiállítás pontosan egy olyan momentum, ahol láthatóvá tehetjük a kultúrát és a művészetet.”

A kiállítás június 30.-ig tekinthető meg a bevásárlóközpontban.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

Televíziós szerkesztő: Kárpát Zsolt

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr |