A szeretet erejével

Gyermekekkel a felelős állattartásért

Fotó: police.hu
Győr+
2022.08.26. 10:27

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai egy téti lakásotthonban élő fiatalokkal együtt látogattak el a győri állatmenhelyre.

Hirdetés

A Mozaik Lakásotthon öt lakójának teremtettek alkalmat a bűnmegelőzési szakemberek és az „Emberek az Állatokért Alapítvány” győri állatmenhely munkatársai az oltalmazott állatok megismerésére 2022. augusztus 25-e reggelén. Az otthon nélkül maradt állatok látogatásakor lehetőséget kaptak a gyerekek, hogy bepillantást nyerjenek az állatmenhely mindennapi életébe, és egy rövid ideig a gazdátlan állatokat elhalmozhatták szeretetükkel.

A közös kutyasétáltatás keretében a rendőrök arról beszélgettek a fiatalokkal, hogy tilos fájdalmat, szenvedést, sérülést okozni, éheztetni, rossz körülmények között tartani az állatainkat, mert hozzánk hasonlóan ők is érző lények.

A látogatás célja, hogy a jövőben minél fiatalabb korban megismerkedjenek a gyermekek az állatok iránti tisztelettel, a gondozás örömeivel, és a felelős állattartás fontosságával.  

A prevenciós munkatársak az alábbiakra hívták fel a program résztvevőinek figyelmét:

  • Az állatok mindennap kapjanak megfelelő mennyiségű és minőségű ételt!
  • Az egészségükhöz szükséges orvosi ellenőrzést és kezelést folyamatosan biztosítani kell!
  • A tartás körülményei az adott állat igényeinek megfelelőek legyenek!  
  • Az állat tetteiért mindig a gazdája felel!
  • Törődés és gondoskodás nélkül nem lehet állatot tartani, mert szeretet és odafigyelés hiányában megbetegszik a test és a lélek is.

Az állatok védelme közös ügyünk, és összefogással tehetünk érte!

Forrás: police.hu

Hirdetés