Gyereknap és pünkösd: mutatjuk a hétvége győri programjait!

Győr+
2023.05.26. 20:40

Számtalan programmal várják az érdeklődőket az ünnepi hosszú hétvégén Győrben! Csokorba gyűjtöttek a legjobb rendezvényeket!

Ezúttal a gyermekeké lesz Győr egyik legszebb tere, a Mátyás tér a gyárvárosi zenés szombaton! Május 27-án 16 és 18 óra között légvár, bohócok, arcfestés, csillámtetoválás, gyermekkoncertek és más programok garantálják a kicsik szórakozását. A programon való részvétel ingyenes.

Állati programokkal készül a győri állatkert az érdeklődőknek a pünkösdi hosszú hétvégére: szombaton ingyen jégkrémmel kedveskednek látogatóknak a főbejáratnál, a napot állatbemutatók, kreatív foglalkozások, rendőrségi és tűzoltósági bemutatók is színesítik. Vasárnap pedig egymást követik majd a látványetetések és ZooShow-k. A programokon való részvételhez a belépő megváltása szükséges.

A győri gyereknapot május 28-án 10 és 18 óra között az Aranypart II.-n tartják, ahol színpadi produkciók, kézműves foglalkozások, bábjáték, koncertek és sok meglepetés várja a gyerekeket. A rendezvényen Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából különleges játékkal várják a látogatókat, ahol a költő versei köré szervezik a programokat. A program ingyenes.

A gyerekeket ünneplik Likócson is. Május 28-án 15 és 19 óra között várják a kicsiket és nagyokat a Likócsi Közösségi Ház udvarára, ahol ajándék palacsintát, lángost és limonádét kapnak az ünnepeltek, lesz ugrálóvár és óriáscsúszda is. A program ingyenes.

Ménfőcsanakon, a Bezerédj-kastély udvarán várják a gyerekeket május 27-én 9 és 12 óra között koncerttel, kutyás bemutatóval, izgalmas feladatokkal, játékokkal, pónilovaglással, lovas kocsizással.

Tematikus séta lesz Győrben, ahol egy kicsit a felnőttek is újra gyerekek lehetnek: a programon segíthetünk a vár visszafoglalásában, a céhes legények nyomába eredhetünk és Csipkerózsikát is megkereshetjük. Megsegíthetjük a koldusokat és megtudhatjuk, milyen titkos erőt rejt a király koronája. A programon minden gyermek meglepetést kap. Találkozó a Barossi úti Látogatóközpont előtt. Jelentkezni a gyeregyorbe.hu oldalon, az [email protected] címen vagy telefonon (+36-30/294-9174) lehet.

Pünkösdi programok:
Pünkösdi nótadélutánt tartanak május 27-én 15 órakor Gyirmóton, az Aranyhal Szabadidőközpontban. A Győri Szabó József emlékére rendezett programon Bokor János, Bősi Szabó László, Dóka Zsuzsa és Lukács Tímea nótaénekest hallhatjuk. Közreműködik Greznár Zoltán és zenekara.

Folytatódnak a Városrészi napok. Május 27-én 9.30 órától 22 óráig a Radó-szigeten fellép a Boridalok, Nagy Balázs, a Váray László Akusztik és a HelloKids. A gyerekeket arcfestés, légvár, kézműves foglalkozások és népi fajátékok várják, de a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság is készül programokkal a helyszínen.

A Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Szentivániak Szentivánért Alapítvány közösen májusfát állított Győrszentivánnak. A hagyomány szerint a májusfadöntés kitáncolással jár. Május 31-én, szerdán 17 órára az Etalon Alapfokú Művészeti Iskola „Kiscserókok” néptánccsoportjával közösen hívják az érdeklődőket erre az alkalomra a májusfához, a Szent Benedek-iskola és az óvoda közé.

Kapcsolódó témák: #gyereknap | #Győr | #programok |