Graffitin mutatják be Győr életét

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2022.04.20. 13:29

Győr polgári életét bemutató graffiti készül a belvárosban, az Arrabona-udvar bejáratánál, a DM-üzlet oldalfalára.

„Olyasmi még nem történt Győrben, hogy falfestményt helyeztünk volna fel egy ingatlan oldalára” – kezdte Dr. Dézsi Csaba András polgármester. „A graffiti remélhetőleg majd idevonzza az embereket, akik rápillantanak és új érdekességeket fedezhetnek fel benne. Alapvetően a város polgári életét mutatja be az alkotás, különböző győri jellegzetességekkel. Nagyon részletdús, színes és érdekes ábrázolás, szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe” – mondta a városvezető.

A grafika Almási Zétény nevéhez fűződik, a festményt pedig Ozsváth Gergely, a Hősök együttes tagja készíti el. A zenész immáron két évtizede foglalkozik graffitivel.

„Nagy kihívást jelent számomra ez a munka, hiszen nagy a fal és rendkívül részletgazdag a grafika, amit át kell ültetni egy graffititechnikára. A mű tíz-tizenkét nap alatt készülhet el. Befolyásolhatja, ha esik az eső, hiszen akkor sajnos nem tudunk dolgozni. Egy daruskocsiról dolgozunk, amit mozgatni kell, ez is nehezítő körülmény, hiszen fel-le kell mennünk, cipelni a festéket, naponta többször is” – jegyezte meg Ozsváth Gergely.

Az Eprolius Ingatlan Nyrt. részéről Nyiri Szabolcs Gyula cégvezető és Harangozó Attila property manager vett részt az eseményen, mivel a falfelületet ők adták át felhasználásra a városnak.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #falfestmény | #graffiti | #híradó |