Gondozóházat, könyvtárat és bölcsődéket újítanak fel

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.10.28. 11:27

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Répce Utcai Gondozóház, Idősek Klubja, Gondozási Központ energetikai korszerűsítésére. A projekt keretében 166 millió forintból újul meg az épület.

A projektük célja az energiahatékonyság, az energiatakarékosság fokozása a 20 férőhelyes Répce utcai Gondozóház, Idősek Klubja, Gondozási Központ épületének energetikai korszerűsítése vonatkozásában. Az energetikai hatékonyság fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, az igen magas energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez. A fejlesztés hatására jelentősen javul az épület hőtechnikai adottsága, csökken a hőveszteség, ezáltal kevesebb hő felhasználására lesz szükségünk a jövőben. A projekt jelentősen hozzájárul az energiatermelés és felhasználás környezettudatosabbá tételéhez, valamint a CO2 emisszió csökkentés révén a fenntartható fejlődéshez.

A projekt tartalmazza a külső homlokzati falak szigetelését, a lapostető hőszigetelését EPS hőszigetelő rendszerrel, a tető vízszigetelését, a nyílászárók részleges cseréjét, a hőleadók cseréjét, szabályozhatóságuk kialakítását (termosztatikus szelepek, strangszabályzók). A projekt során kiépítésre kerül egy 29,7 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer és megvalósításra kerül a projektarányos akadálymentesítés is.

A projekt tervezett befejezése 2022. szeptember 30. A „Répce Utcai Gondozóház, Idősek Klubja, Gondozási Központ energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-19-GY1-2020-00001 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásban valósult meg. Az elnyert támogatás összege: 166 505 344 Ft.

A Répce Utcai Gondozóház, Idősek Klubja, Gondozási Központ. Fotó: Marcali Gábor

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Mónus Illés utcai Bölcsőde energetikai korszerűsítésére. A projekt keretében közel 300 millió forintból újul meg az épület.

A projekt célja az energiahatékonyság, az energiatakarékosság fokozása a Győr-Marcalváros és Nádorváros találkozásánál fekvő, 40 férőhelyes Mónus Illés utcai bölcsőde épületének vonatkozásában. Az energetikai hatékonyság fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, az igen magas energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez. A fejlesztés hatására jelentősen javul az épület hőtechnikai adottsága, csökken a hőveszteség, ezáltal kevesebb hőenergia felhasználására lesz szükségünk a jövőben. A projekt jelentősen hozzájárul az energiatermelés és felhasználás környezettudatosabbá tételéhez, valamint a CO2 emisszió csökkentés révén a fenntartható fejlődéshez.

A projekt során megtörténik a külső homlokzati falak szigetelése, a lapostető hőszigetelése EPS hőszigetelő rendszerrel és a tető vízszigetelése, a nyílászárók részleges cseréje, a hőleadók cseréje, szabályozhatóságának kialakítása termosztatikus szelepek, strangszabályzók beépítésével), valamint egy 5,13 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer kialakítása.

A projekt tervezett befejezése 2022. szeptember 30. A „Mónus Illés utcai Bölcsőde energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-19-GY1-2020-00004 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásban valósult meg. Az elnyert támogatás összege: 297 266 305 Ft.

A Mónus Illés utcai Bölcsőde. Fotó: Marcali Gábor

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér energetikai korszerűsítésére. A projekt keretében 300 millió forintból újul meg az épület.

A projekt célja az energiahatékonyság, az energiatakarékosság fokozása a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér nádorvárosi központi könyvtárának vonatkozásában. Az energetikai hatékonyság fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, az igen magas energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez.

fejlesztés hatására jelentősen javul az épület hőtechnikai adottsága, csökken a hőveszteség, ezáltal kevesebb hő felhasználására lesz szükségünk a jövőben. A projekt jelentősen hozzájárul az energiatermelés és felhasználás környezettudatosabbá tételéhez, valamint a CO2 emisszió csökkentés révén a fenntartható fejlődéshez. A projekt során megtörténik a külső homlokzati falak szigetelése, a lapostető hőszigetelése EPS hőszigetelő rendszerrel és a tető vízszigetelése, valamint a nyílászárók cseréje, a hőleadók cseréje és szabályozhatóságának kialakítása, illetve egy 37,95 kWp névleges teljesítményű napelemes kiépítése.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a pályázatban leírt fejlesztéseket konzorciumi formában valósítja meg. A konzorciumi partner a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára.

A projekt tervezett befejezése 2022. szeptember 30. A „Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-19-GY1-2020-00003 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásban valósult meg. Az elnyert támogatás összege: 299 929 305 Ft.

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér. Fotó: Marcali Gábor

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Győrszentiváni Bölcsőde energetikai korszerűsítésére. A projekt keretében 188 millió forintból újul meg az épület. A projekt célja az energiahatékonyság, az energiatakarékosság fokozása a Győrszentiváni Bölcsőde épületében, ahol összesen 40 férőhelyes két gondozási egységben, négy csoportszobában folyik a nevelési-gondozási tevékenység. Az energetikai hatékonyság fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, az igen magas energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez. A fejlesztés hatására jelentősen javul az épület hőtechnikai adottsága, csökken a hőveszteség, ezáltal kevesebb hőenergia felhasználására lesz szükségünk a jövőben. A projekt jelentősen hozzájárul az energiatermelés és felhasználás környezettudatosabbá tételéhez, valamint a CO2 emisszió csökkentés révén a fenntartható fejlődéshez.

A projekt során a külső homlokzati falak szigetelése valósul meg, megtörténik a ferdetető hőszigetelése EPS hőszigetelő rendszerrel, sor kerül a nyílászárók cseréjére, új kondenzációs gázkazán beépítésére és a hőleadók cseréjére, szabályozhatóságának kialakítására (termosztatikus szelepek, strangszabályzók beépítésével), valamint egy 4,95 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer kialakítására.

A projekt tervezett befejezése 2022. szeptember 30. A „Győrszentiváni Bölcsőde energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-19-GY1-2020-00005 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásban valósult meg. Az elnyert támogatás összege: 188 404 305 Ft.

A Győrszentiváni Bölcsőde. Fotó: Marcali Gábor