Gondos tervezéssel készült a 11-es kerület

Mireider Máté Fotó: O. Jakócs Péter
2024.04.21. 14:09

Június 9-én önkormányzati választásokat tartanak hazánkban, Győrben ezzel együtt megváltoznak a választási kerületek is. Cikksorozatunk 11. részében a Szabadhegyet, Jancsifalut is felölelő 11-es kerületet vesszük górcső alá.

A legtöbb változás a szomszédos, Kismegyert is magába foglaló kerülettel határos részeken történt” – mondta dr. Bakonyi Bernadett, Győr aljegyzője. A körzetek közötti egyensúlyt fenn kell tartani olyan értelemben, hogy nagy eltérés nem lehet a kerületeken belüli körzetek között sem. Ezért történt néhány változtatás a szomszédos kerülettel és a körzetek között is. Fontos, hogy a választási értesítőt mindenki nézze meg, abból kiderül, hova kell mennie szavazni” – hívta fel a figyelmet dr. Bakonyi Bernadett.

A 11-es kerület sajátosságairól szólva elmondta: itt már nehezebb dolgunk volt a szavazókörök lehetőségeit tekintve. „Itt sokkal nagyobb figyelmet fektettünk a lakosságra is, sok az idős, nyugdíjas ember, tőlük nem elvárható, hogy messzebbre kelljen menniük szavazni. Gyalog lejártuk a távolságokat, figyelembe vettük azt, hogy kinek milyen távolságra lehet legfeljebb a szavazóhelyiség” – emelte ki az aljegyző, aki azt is elárulta: a mozgóurna nem mindig a legjobb megoldás, de természetesen ez a szavazás napján déli 12 óráig igényelhető továbbra is.

„Az ide tartozó 69-es szavazókörzet például elképesztően nagy, ugyanakkor sok benne az olyan terület, ahol nem lakik senki, itt sajnos kicsit nagyobb a szavazókörtől a távolság, de logisztikailag felkészültünk rá, hogy a mozgóurnát minden igénylőhöz el tudjuk juttatni” – foglalta össze dr. Bakonyi Bernadett.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győr | #választás2024 | #választókerület |