Programajánló

Gokart roadshow Talmácsi Gáborral

Fotó: Széchenyi István Egyetem
Győr+
2021.10.07. 11:16

Gokartversenyekre és színes családi programokra kerül sor a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. által szervezett Junior Gokart Challenge 2021 elnevezésű ingyenes rendezvényen szombaton a győri ETO Parkban. Az eseményen a Széchenyi István Egyetem hallgatói csapatai is bemutatkoznak, valamint ott lesz a Willisits Team gokartcsapat, amelynek kutatás-fejlesztési partnere az intézmény Járműipari Kutatóközpontja.

Hirdetés

Országos tehetségkutató programsorozatot indított a HUMDA, amelynek célja, hogy minél fiatalabb korban elkezdődjön a tehetséges autó- és motorversenyzők, a jövő Michelisz Norbertjeinek és Talmácsi Gáborainak felkutatása.

Az ingyenesen látogatható roadshow hatodik állomása Győr, ahol az ETO Parkban a 6 és 14 éves gyerekek számára ezen a héten péntekig 10 és 18 óra között lehetőség nyílik a profi gokartszimulátorok kipróbálására. A legjobb időt elérők valódi elektromos gokartokon bizonyíthatják tudásukat szombaton, amikor a versenyek mellett az egész család találhat magának kedvére való programot.

Kiállítóként jelen lesz – a Magyar Autóklub, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság, Hoffer Zsolt (Hungarian Police Rally Team), a képességfejlesztési felkészítő tréningeket végző Fit4Race, a Magyar Gokart Szövetség, az M1RA Motorsport, a Volánbusz Zrt. és a Willisits Gokart Team mellett – a győri Széchenyi István Egyetem is.

Minden bizonnyal sokan akarnak majd találkozni Talmácsi Gáborral is, aki máig felejthetetlen bravúrt végrehajtva 2007-ben világbajnoki címet szerzett a MotoGP 125 köbcentiméteres kategóriájában. Az egykori motorversenyző idén szerzett oklevelet a Széchenyi István Egyetem Közép-Európában egyedülálló versenymérnökképzésén.

A műszaki képzésekben élen járó győri universitas a rendezvényen két hallgatói versenycsapatával, az elektromos motorokat fejlesztő SZEnergy Teammel, valamint az Arrabona Racing Teammel képviselteti magát, s az utóbbi legújabb fejlesztésű autóját is bemutatja az érdeklődőknek. Az intézmény Járműipari Kutatóközpontja emellett szoros együttműködést folytat a kiállítóként szintén szereplő Willisits Gokart Teammel is, amelynek hajtásláncfejlesztésében vesz részt.

A Széchenyi István Egyetem tudatosan törekszik arra, hogy az általános és középiskolai korosztály számára népszerűsítse a műszaki tudományokat, hiszen belőlük lesznek a jövő mérnökei, akik nagymértékben hozzájárulhatnak Magyarország versenyképességének erősödéséhez. Ezt szolgálja a roadshow-n való részvétel is, csakúgy, mint a győri campus területén található Mobilis Természettudományos Élményközpont, ahol a gyerekek felszabadult játék közben fedezhetik fel a természet törvényszerűségeit és a legújabb technológiákat.

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Hirdetés