Hirdetés
Bűncselekmény

Gázszivárgást okozott a besurranó tolvaj

Fotó: Megyei Főügyészség
Győr+
2021.03.01. 08:02

Korábbi szabadságvesztéséből feltételes kedvezménnyel szabadult az a 30 éves férfi, aki a feltételes szabadság ideje alatt öt helyre is besurrant lopási céllal. Az egyik helyről bankkártyát is lopott, amivel készpénzhez jutott, egy másik helyen elhajlította a gázcsövet, gázszivárgást idézve elő ezzel.

Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a férfi a győri ingatlanokba a kapukat kifeszítve, benyomva, a lakatot letörve, illetőleg az ablakon keresztül jutott be. Lopott rézkábelt, kerékpárt, készpénzt, ékszereket, iratokat, bankkártyát összesen csaknem 850.000 forint értékben. A bankkártyával a sértett bankszámlájáról 150.000 forint készpénzt is leemelt. Ahol autókulcsot talált, ott az autót is átkutatta.

Az egyik társasházról megpróbálta lefeszíteni a nyomás alatt lévő gázcsövet, ami elhajlott, és mivel a csatlakozó eleme megsérült, ömleni kezdett belőle a gáz. Robbanás azért nem következett be, mert az éppen otthon tartózkodó sértett érezte a gázszagot és elzárta a gázcsapot.

Hirdetés

A letartóztatás hatálya alatt álló, különös visszaesőnek minősülő férfit az ügyészség hét bűncselekménnyel, közveszélyokozással, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással, és 5 rendbeli lopással vádolja. Vele szemben 11 évet meghaladó tartamú szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozást a vádlottal szemben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fog hozni az ügyben. – adta hírül közleményben a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #Megyei Főügyészség |
likeold
a fb oldalunkat