Gázspray-vel lefújta, majd megégette élettársát

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2024.06.19. 12:37

A nő a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, a győri kórházban életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta abban az ügyben, amelyben a férfi gázspray-vel lefújta, megrúgta, megégette élettársát.

Az ítélet szerint a vádlott és a sértett élettársak voltak. A vádlott féltékenysége miatt rendszeresen veszekedtek. 2022. április 5-én a vita során a férfi gázspray-vel a nő arcába fújt, majd fejét, hasát többször nagy erővel megrúgta. Ezután egy kést felhevített és azzal a sértett testét több helyen megégette. A nő kihasználta a férfi figyelmetlenségét és az ablakon keresztül, több mint két méter magasból az utcára ugrott, futva elmenekült és segítséget kért. A vádlott egy ismerősénél elrejtőzött, a nyomozó hatóság néhány nap múlva találta meg.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, a győri kórházban életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A Győri Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt, 8 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta, álláspontja szerint is súlyosabb büntetést érdemel a vádlott. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Forrás: Győri Fellebbviteli Főügyészség

Kapcsolódó témák: #bíróság | #erőszak | #Győr | #ügyészség |