Hirdetés
Magyar El Camino

Gazsó Gergely már hétfőn elindult gyalog Budapestről

Fotó: Pixabay
Tóth Vivien
2021.06.02. 12:04

Vasárnap kezdetét veszi egy családias zarándokút, ami Pannohalmáról indul, és Győr a végállomás. Gazsó Gergely már hétfőn elindult Budapestről gyalog, hogy a családja csatlakozásával Pannonhalmáról elsétáljanak Győrbe. A zarándokút élményeiről vasárnap beszámolót tartunk.

Hirdetés

A Magyar El Caminonak, mint minden zarándokútnak az a lényege, hogy a célpontja egy szent helyhez kötődjön. A vallási útvonalat, ma már nem csak a hit vezérli, sokan az elmélyülésnek és önmaguk megtalálásának szentelik.

Gergő megjárta már a Spanyol El Caminot a francia szakaszon gyalog, ami 800 km volt, így ez az út sétagalopp lesz neki.

Hirdetés

Tegnapi beszélgetésünkkor Gergő Tarjánnál járt, jelenleg egyedül teljesíti a távolságot. A gyalogutat csak alvással szakítja meg, amit zarándok szállásokon old meg. Vasárnap csatlakozik hozzá a családja a Pannonhalmai római katolikus templomnál.

Köztes állomás Győrújbarát lesz, ott is lehet csatlakozni a sétához, akinek túl hosszú lenne az egész táv. Előtte érintik Écset is, majd a Sokoró hegység dombjain végigsétálnak a geodéziai toronyig. A győrújbaráti lejtős út után elkerülik a főutat, és érintik a Francia-kő kilátót. A főúton folytatva az utat áthaladnak a Holt-Marcal ágon, és a Rába folyó töltésén érnek el Győrbe, egészen a Szent Ignác barokk templomig.  A végállomás a győri Dunakapu tér lesz, ahol egy közös étkezéssel koronázzák meg a zarándokutat. 

likeold
a fb oldalunkat