Hirdetés

Freddie hazajön Győrbe

Fotó: Győr+ Televízió
Németh Boglárka
2022.04.19. 11:43

Énekes és műsorvezető ráadásul győri is. Fehérvári Gábor Alfréd, vagy ahogy sokan ismerik Freddie a mai napig úgy érzi hazajön Győrbe. Jelenleg a főváros mellett él feleségével és másfél éves kislányukkal, akivel sok időt tölt. Az apaság mellett azért jut idő a zenélésre is, most ezt az utat helyezi előtérbe.

Hirdetés

Freddie 2014-ben egy tehetségkutatóban tűnt fel, ahol negyedik helyezett lett. Ezt követően megjelent első nagy slágere, a Mary Joe. A Dal 2016 című műsor válogatójába már egy másik zenével nevezett, mellyel hazánkat képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol a 19. helyet zsebelte be. Ezt követően több produkcióban is feltűnt műsorvezetőként, a koronavírus járvány miatt azonban mostanában kevesebbet láthatták a rajongók. Freddie 2022-ben azonban a zenei karrierjére helyezi a hangsúlyt, a Győr+ Médiának arról beszélt milyen tervei vannak a jövőre nézve, továbbá, hogy mit jelent neki a város.

Mostanában keveset hallani rólad, mi történt veled az elmúlt időszakban?

Hirdetés

Hamarosan másfél éve lesz a kislányunk én ezt érzem az arcomon, érzem az energiaszintemen, ugyanakkor annak is örülök, hogy azért már nagyjából magamévá tettem az apaságot és tudom kezelni. Igyekszem súlyozni a dolgokat, igyekszem akár fél órát is kihasználni, hogy gitárt fogjak a kezembe. A zenei dolgok terén örülök, hogy picit tavaszodik, nem szeretnék túlbuzgó lenni és tudom, hogy nem lesz olyan, mint három éve, de ez nem baj én azt gondolom, hogy sokkal előbbre mutató az a hozzáállás, hogyha minden egyes koncertnek örülünk, mint, hogy azt számolgassam, mennyivel van kevesebb, mint amennyit szeretnék, hogy legyen. A koncertek jót tesznek a lelkemnek és azt látom nagyjából augusztusig azért minden hónapban tudunk játszani és ez nagy öröm. Folyamatosan feldolgozásokkal is készülünk, tavaly kezdtük és már nyolc el is készült. Nagyon élvezem ezt a dolgot, egyrészt ezeket a dalokat énekelni, másrészt ezeket elkészíteni stúdió körülmények között még akkor is, ha élőben vesszük fel pont azért, hogy megmaradjon ez az intim, bensőséges jelleme. Ezeket nem játszhatjuk koncerteken. Szóval jól vagyok és várjuk a koncerteket, még nem 100 %, de úgy néz ki Győrbe is jövünk a nyáron talán kétszer is, ez számomra nagyon-nagyon fontos.

Mit jelent neked Győr? Mit vittél magaddal a városból?

Nem tudom azt megfogalmazni, hogy mi az, amit magammal vittem Győrből, egészen egyszerűen az van, hogy ide jövök haza. Teljesen mindegy, hogy hol élek, nagyon jól érzem magam én mindenhol, de akkor is ide jövök haza, mindegy, hogy mi történik. Úgy tűnik, ezt nem veheti el semmi és senki, ugyanaz az ember vagyok, aki 23 évig itt nevelkedett. A gyökerek ide kötnek, ez nem tud megváltozni, hiába érzem magam jól bárhol. Mikor itt vagyok szeretek minőségi időt tölteni és jó érzés hazajönni, főleg azért, mert annak idején, amikor elköltöztem még jogosítványom sem volt és valahogy egészen más megélni például bizonyos utcákba a bekanyarodást is, hogy tudom azt, hogy ötvenezerszer elsétáltam itt, de autóból még nem is láttam. Szóval nagyon szeretem a várost, nagyon fontos szerepe van az életemben, ezért is muszáj, hogy minden évben legalább egyszer itt zenéljünk. A formátum nem érdekel, csak jöjjünk haza.

Aki 2022-ban megy Freddie koncertje mire készüljön, mivel várjátok a közönséget?

Abban a tekintetben nincs újdonság a műsorunkban, hogy legrosszabb esetben is kétévente át szoktuk hangszerelni a dalokat. Azért nyilvánvalóan a közönség, vagy akik a koncertre járnak, tudják azt, hogy van egy dal, amit az ember szeret, de nyilván játszani ezt akár egy,két, három éven keresztül évi 30,40,50 alkalommal, de előbb utóbb azt érezzük, ráncfelvarrást kell alkalmazni. Így nagyon sokszor azokat a dalokat is áthangszereljük, amiket mindenki ismer, szoktunk dramaturgiailag is játszani a műsorral, megcserélünk néhány dalt. Természetesen vannak olyanok is, amiket elhagyunk. A megújulás terén annyit elárulhatok, hogy az elmúlt évben három dalt is kihoztunk, május vége felé érkezik majd a legújabb szerzeményünk, az utolsó a Sebtapasz című volt még karácsony előtt, úgyhogy van hat új dal a műsorban. Az egészen biztos, aki két éve volt Freddie koncerten, az most más élményre számíthat.

Legutóbb a Csináljuk a fesztivált! című zenei műsorban szerepeltél, hogy érezted magad?

Amikor felhívtak az érdekelt ki lenne a duett partnerem, amikor kiderült, hogy Király Viktor és, hogy egy LGT slágert kell előadnunk azonnal igent mondtam. Megtiszteltetés részt venni a műsorban, amit én nem neveznék versenynek, hanem inkább tényleg csak fesztiválnak. Nem lennék a készítők helyében, mert azt gondolom, hogy a magyar popzene rendkívül gazdag, ha az elmúlt 50-60 évre visszatekintünk. Nem is tudom, hogy választották ki évtizedenként azt a 10 dalt, amelyik képviseltetheti magát a színpadon és éppen ebből kifolyólag bízom benne, hogy ennek lesz folytatása, mert azt látjuk, hogy a nézettség az fantasztikus és párját ritkítja. Örülök, hogy a hetvenes években mi is szerepelhettünk, nagyon élveztük, valamint jó volt látni az összes többi produkciót, beszélgetni a zsűrivel, egy kis időutazásban lehetett részünk.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Szeretnék a zenére fókuszálni, a zenekarral koncertezni, emellett a családdal is minél több időt tölteni. A televíziós felkérésektől sem zárkózom el, a Szerencseszombat című műsorban pedig továbbra is láthatnak és az a nagy vágyam is remélem teljesül majd, hogy végre sok év után a győri közönségnek is zenélhetek.

Kapcsolódó témák: #Győr | #szórakozás | #zene |
likeold
a fb oldalunkat