Fontos a melegvíz-mérők hitelesítése

Győr+ Fotó: Győr-Szol Zrt.
2024.05.25. 12:33

A mérésügyről szóló törvény rendelkezése szerint az elszámolási célú mérők időszakos hitelesítéséről a mérőeszköz tulajdonosának, illetve használójának kell gondoskodnia.

A mérésügyről szóló törvény végrehajtásáról rendelkező kormányrendelet a melegvíz-mérők hitelességének időtartamát 8 évben állapítja meg. A Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága értesítést küld azon érintett ügyfeleinek, ahol a melegvíz-mérők hitelessége ez évben lejár és felhívja az ügyfelek figyelmét arra, hogy a hitelesítést el kell végeztetniük. A postaládákba kerülő tájékoztató szerint a hitelesítésre kétféle módon van lehetőség.

A hitelesíttetés megvalósításának egyik lehetősége a jelenleg beépített melegvíz-mérő saját szervezésben történő újrahitelesítése. Ez esetben a mérő hitelesítést teljes körűen a tulajdonos intézi, a szolgáltató csak a mérővel kapcsolatos adatváltozást regisztrálja a mérő kiszerelése előtt és a hiteles mérő beszerelése után.

A másik lehetőség az, ha az ügyfél a hiteles mérés feltételeit a Győr-Szol Zrt. közreműködésével alakíttatja ki. Az ügyfél megrendelése esetén a hiteles mérést a melegvíz-mérő cseréjével a Győr-Szol Zrt. teremti meg egy új, hiteles mérő beépítésével, melyre a társaság egy év garanciát biztosít.

Amennyiben a fogyasztó a hitelesíttetésnek ezt a módját választja, a postázott tájékoztatóhoz mellékelt megrendelőlapot kell leadnia a kézhezvételtől számított 15 napon belül személyesen a társaság ügyfélszolgálati irodáinak valamelyikében (Orgona u. 10., Jókai u. 7–9., Nagysándor József u. 31.), vagy elküldheti elektronikus levélben a [email protected] e-mail-címre, illetve postai úton a Győr-Szol Zrt. címére: 9024 Győr, Orgona u. 10.

Amennyiben melegvíz-mérője hitelesítésére sem a mérő cseréjével, sem újrahitelesíttetésével nem kerül sor, úgy a szolgáltató 2025. január 1-jétől az ügyfelet kénytelen mérővel nem rendelkező díjfizetőnek tekinteni.

A hitelesítés lehetséges módjairól, annak költségeiről, a szükséges eljárásról részletes információkat tartalmaz az érintetteknek kiküldött tájékoztató, de további felvilágosítást kaphatnak a fogyasztók a 96/505-050-es telefonszámon vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodákban. A hitelesítésről szóló tájékoztató szövege a www.gyorszol.hu internetes oldalon is olvasható.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr-Szol Zrt. | #hitelesítés | #vízmérő |