Koronavírus

Folyamatos a 12 év felettiek oltása és a harmadik vakcinák beadása megyénkben

Fotó: koronavirus.gov.hu
Győr+
2021.08.16. 15:00

Egész nyáron fogadják az oltóhelyek a fiatalokat, így továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására. Így nem kell megvárni a tanév kezdetét, amikor az iskolákban is lesz lehetőség az oltás felvételére.

Magyarország az elsők között tette lehetővé a 12 év feletti gyermekek oltását, ennek köszönhetően már 200 ezer 12-18 év közötti diákot regisztráltak oltásra és 81 százalékuk már fel is vette azt.

Szintén Európában elsőként tette elérhetővé Magyarország a harmadik oltások felvételét, amelyet a szakemberek elsősorban az idősebb korosztály és a legyengült immunrendszerű betegeknek, illetve krónikus betegségben szenvedők számára ajánlanak. A harmadik oltás révén megerősíthető az immunrendszer az új, agresszívan fertőző vírusmutánsokkal szemben is. Aki elmúlt 18 éves, és második oltását már legalább négy hónapja megkapta, a harmadik oltást a háziorvosoknál is kérheti, illetve a megyei oltópontokra is foglalhat időpontot a www.eeszt.gov.hu oldalon.

A szakértők szerint a harmadik oltás beadásának nincs semmilyen egészségügyi kockázata – közölte a Győr+ Médiával a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal.

Szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #oltás |