Földre szállt fuvolista angyal

Fotó: Nánási Pál
P. Csapucha Adrienn
2022.07.24. 17:15

Keszei Johannának már a megjelenése is elbűvölő, ahogy pedig választott hangszerén, a fuvolán játszik, egészen földöntúlinak hat. Tehetségét persze mások is felfedezték, a győri fiatal augusztusban Berlinbe költözik, hiszen Daniel Barenboim zenekarába, a világhírű Staatskapelle társulatába nyert felvételt akadémista tagként.

Johanna egykor a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium és a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium tanulója volt, de már kislány korában megmutatkozott zenei zsenialitása.

Jelenleg Frankfurtban végzi egyetemi tanulmányait, ám az élet egy óriási lehetőséget sodort elé: néhány hete a berlini Staatskapelle próbajátékára meghívott 21 fuvolista közül ő bizonyult a legjobbnak. Kétéves akadémiai ösztöndíja szeptember 1-jével indul, így egy évet már biztosan halaszt az egyetemen, de egyáltalán nem bánja, óriási izgalommal tekint a jövőbe.

Johannát vizsgák és koncertek sokasága között telefonon értük utol, de sűrű időbeosztása ellenére örömmel adott interjút. „Valóban elég mozgalmasak a napjaim, a vizsgák után például még egy nizzai mesterkurzus is vár rám július végén, így a szokásos nyári szünet is elmarad. Nagyon sokszínű lesz a berlini program, sok feladat vár rám. Közreműködhetek majd a szimfonikus koncerteken, opera- és balettprodukciókban, de egyéni és kamarazene-óráim is lesznek. Nagyon hálás vagyok a sorsnak azért, hogy fiatalon ilyen sok szakmai tapasztalatot gyűjthetek” – fogalmazott szerényen a fiatal fuvolista.

Kapcsolódó témák: #fiatalok | #Győr | #zene |