Hirdetés
Városi Diákfórum

Flashmobbal zárták a tanévet a győri középiskolások

Fotó: MekliZ Fotóstúdió
Németh Boglárka
2021.06.15. 11:45

Flashmobbal zárták a nem szokványos tanévet és nyitották meg a 2021-es nyarat a győri középiskolások. A Városi Diákfórum ötlete alapján a Bro’n’Sis Tánciskola tanárainak segítségével online tanulták meg a koreográfiát, majd hétfő délután közösen táncolták el a Celebration-t a Városháza előtti téren.

Hirdetés

Piros, sárga, fehér és zöld zászlókkal integettek tánc közben a győri középiskolák diákjai. A Városi Diákfórum ötlete alapján készültek a villámcsődületre, közel hetvenen.

Fotó: MekliZ Fotóstúdió

Boncsarovszky Péter, a szervezet elnöke a Győr Plusznak elmondta: nagyon nehéz éven van túl a diákság és ennek méltó lezárása, a nyári szünetnek pedig parádés kezdete ez az örömtánc.

A flashmobot a Dr. Dézsi Csaba András polgármester is végignézte, aki gratulált az energikus középiskolásoknak. A fiatalok ezután megrohamozták a város vezetőjét, aki hozzátette, szereti, hogy „Rocksztárként” viselkedhet a tinédzserek között, akik gyakran kérnek tőle közös fotót. Dr. Dézsi Csaba András szerint a fiatalok meglátásai és véleménye rendkívül fontos a város fejlődése és jövője szempontjából.

Fotó: MekliZ Fotóstúdió

A különleges produkciót a Bro’n’Sis tánciskola tanította be. Ők videóra vették a koreográfiát, amit elküldtek a diákoknak.

Fotó: MekliZ Fotóstúdió

Dukai Gábor, a tánciskola vezetője szerint már nagy rutinjuk van az online oktatásban, a tánc öröme azonban személyesen, nézők előtt az igazi, így nagyon örült, hogy a bombasztikus produkcióban a táncosaik is részt vehettek.

Fotó: MekliZ Fotóstúdió

Herkely Ákos, a Győr750 projektkoordinátora elmondta, hogy a VDF rendkívül izgalmas ötletekkel bombázza a városvezetést és a jubileumi év nagyon látványos attrakciója az is, ahogy a flashmob végén a táncos lábú tömeg a királyi várossá válás évfordulóját, azaz a 750-es számot formázta meg.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

Televíziós szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Győr | #tanévzárás | #Vakáció | #Városi Diákfórum |
Hirdetés