Hirdetés
Győr750

Fényfestők a Széchenyi téren

Fotó: Marcali Gábor
Németh Boglárka
2021.05.25. 11:52

A győri bencés templom falára vetítették tegnap este a Győr750 programsorozat kisfilmjét. Ezzel nemcsak a királyi várossá válás évfordulója előtt tisztelegtek, hanem a járvány utáni nyitást is ünnepelték.

Hirdetés

A falra vetített kisfilm a győri várra, a török elleni harcokra, a XIX. századi városra is emlékeztet. Továbbá egy tavaly forgatott, Trianon emlékére készített videót is bemutat. A videóban Dr. Dézsi Csaba András polgármester is feltűnik, aki tegnap, azaz a 750-es évforduló nyitó programján a támogatóknak köszönte meg a hozzájárulásukat Győr kulturális életének működéséhez.

A polgármester hozzátette, hogy a szponzorok szerepe nagyon fontos volt, hiszen a koronavírus miatt a város most alacsonyabb keretből gazdálkodhatott.

Hirdetés

A fényvetítésen és hozzá tartozó zártkörű rendezvényen Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő is részt vett, aki kiemelte: nagy öröm számára, hogy ismét maszk nélkül zeneszó és fényjáték mellett lehet összegyűlni. A most nyíló pannonhalmi Borterasz kapcsán pedig a térségek kiváló együttműködéséről is beszélt.

Herkely Ákos, a Győr750 projekt koordinátora szerint a királyi várossá válás évfordulója a tegnap nyitánnyal méltó kezdetét vette. A következő fontos dátum pedig június 20-a vasárnap lesz, amikor a polgármester és Lebó Ferenc szobrászművész által megálmodott Győr-kereszt avatását tartják majd a városháza előtt.

Fotógaléria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr750 |
likeold
a fb oldalunkat