Fenntarthatósági hét: utazó planetárium a Mórában

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.04.24. 12:06

Ahogy Győr városnak fontos, úgy a Győri SZC Móra Ferenc Általános Iskola számára is kiemelt téma a környezetvédelem. Erről beszélt a Győr+ Médiának az intézmény igazgatója. Fekete Szabolcs kiemelte, az április 22-i Föld Napjához kapcsolódva egy egész projekthetet állítottak össze a diákok számára, ahol az alsósok és a felsősök is érdekes programok segítségével gyarapíthatják tudásukat a környezetvédelem témakörében.

Április 22-e a Föld Napja, ezen a napon, illetve ebben az időszakban Magyarországon is sok helyen kezelik kiemelten a környezetvédelem kérdését. Szombaton nagyszabású szemétszedés volt Győrben, aminek a következő napokban folytatása is lesz, Adyváros egyik meghatározó oktatási intézményében pedig egy egész témahetet szerveztek a diákság számára.

„A Móra tantestülete számára kiemelten fontos a környezetünk védelme, a zöld gondolkodás, szeretnénk, ha tanulóink is egyre környezettudatosan élnék az életüket” – mondta Fekete Szabolcs igazgató. „A Móra esetében egy nagy létszámú, mintegy 650 fős közösségről beszélünk, ennek a közösségnek a hetét most a környezetvédelem tölti ki, az alsósoknak fenntarthatósági hetet, a felsősöknek pedig projekthetet állítottunk össze, csupa színes és érdekes programmal” – tette hozzá az intézményvezető.

„Hogy még látványosabb legyen az egész héten át tartó sorozat, egy utazó planetárium érkezett a Mórába, ahol 30-35 perces előadásokon ismerkedhetnek meg a fiatalok a Tejútrendszerrel és a galaxisokkal” – hangsúlyozta az igazgató. „Ezen kívül 10 tanteremben, forgószínpad szerű játékos versenyek is zajlanak, ezeken is a környezet- és a természetvédelem kerül a fókuszba” – emelte ki Fekete Szabolcs. „Az a tapasztalatunk, hogy a diákok egyre fogékonyabbak a zöld témákra és egyre felkészültebbek is környezetvédelemből, ezért is tartottuk fontosnak ezt a mostani, tematikus hetet” – mondta a direktor.

A tematikus hét megvalósításába és finanszírozásába a szülők is „beszálltak”, amit Fekete Szabolcs igazgató, a Győr+ Médián keresztül külön meg is köszönt.           

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos