Hirdetés

Felújítják a Radó iskolát

Fotó: Kárpát Zsolt
Kárpát Zsolt
2022.09.16. 13:05

Újabb győri iskola energiakorszerűsítése valósulhat meg a következő hónapokban. A Radó Tibor Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény két épületét újítják fel 230 millió forintból. A kormányzati forrás előteremtésében jelentős segítséget nyújtott Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője, aki többek között a Révai Gimnázium, a Péterfy Iskola, valamint a Jedlik Iskola korszerűsítés anyagai hátterét is megteremtette.

Hirdetés

Az utolsó egyeztetés zajlott csütörtök délután az iskola felújításáról. A szükséges adminisztráció után hivatalosan a kivitelező megkezdheti a munkát a Radó iskolában.

Energetikai korszerűsítés kezdődik a Radó iskolában, amely egy nagyon fontos intézménye a városnak és a térségnek, mert itt gyógypedagógiai módszertani munka is zajlik. – jelentett be a felújítást Kara Ákos országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP).

A parlamenti képviselő arról is beszélt, hogy az energetikai korszerűsítések felértékelődtek a gáz és a villany drágulása miatt, hozzátette Győrben az elmúlt években több oktatási intézmény újulhatott meg.

A Radó két épületében homlokzatszigetelés történik, napelemeket szerelnek fel. A szükséges helyeken nyílászárókat cserélnek. Új korszerű radiátorokat is üzembe helyeznek.” – foglalta össze a beruházás legfontosabb elemeit Kara Ákos.

A kivitelezés ideje alatt az iskolában lesz tanítás, ugyanakkor a munkaterület átadásával megkezdődik a felújítás. A szülők részletes tájékoztatást kaptak a munka menetéről.

A tervek szerint a felújítás 9 hónapig tart, és a két épület korszerűsítése 230 millió forintba kerül, és állami forrásból valósul meg. Kara Ákos országgyűlési képviselő azt is elmondta, hogy van esély arra, hogy a Radó harmadik épületén is elvégezzék a szükséges energetikai korszerűsítést.

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr | #iskolák |
Hirdetés