Hirdetés
A hulladékgyűjtő szigeteket is rendbe teszik

Felszámoljuk az illegális hulladéklerakókat!

Győr+
2020.04.22. 14:12

„Eljött az ideje, hogy Győrt megtisztítsuk!" - többek között ez szerepel Győr polgármesterének mai, a Föld napján kiadott sajtóközleményében. Nemcsak az illegális szemétlerakókat számolják fel, de a hulladékgyűjtő szigeteket is rendbe teszik.

Hirdetés

Eljött az ideje, hogy Győrt megtisztítsuk!” – többek között ez áll dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármesterének szerdai, a Föld napján megjelent közleményében. A tájékoztatóból az is kiderül, hogy nemcsak az illegális szemétlerakókat számolják fel, de a hulladékgyűjtő szigeteket is rendbe teszik.

A közleményt az alábbiakban változatlan formában közöljük:

Hirdetés

„Polgármesteri kinevezésem óta számos megkeresést kaptam a lakosságtól a győri szelektív hulladékgyűjtő szigetek körüli áldatlan állapotok, valamint a város különböző pontjain a hulladék illegális elhelyezése miatt. Tájékozódtam a helyzetről, és a panaszokat megalapozottnak találtam. A helyzet tarthatatlan.

Eljött az ideje annak, hogy Győrt megtisztítsuk! Ma, a Föld napján, amikor a természeti környezet megóvására hívjuk fel a figyelmet, úgy döntöttem, hogy felszámoljuk az illegálisan elhelyezett hulladékot és rendbe tesszük a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket is.

Holnapra összehívtam a győri hulladékgazdálkodási feladatokat ellátó szervezetek képviselőit egy intenzív akcióterv kidolgozására. A fejleményekről rendszeresen tájékoztatást adunk.

A probléma megoldásában számítok a lakosság segítségére is, mert ez csak együtt, közös erővel sikerülhet!”

likeold
a fb oldalunkat