Hirdetés
Divertimento

Felpörgött a társulat

Fotó: GYFZ
Farkas Mónika
2021.02.13. 16:06

Sűrű a menetrend, a Győri Filharmonikus Zenekar hétről hétre más bérletes koncertre készül. Egymást váltják a külföldi, világszínvonalú zenekarokból érkező szólisták és vendégkarmesterek, akik sorra méltatják a győri társulat országosan is kiemelkedő szakmai színvonalát, zenekari összhangzását és lelkületét.

Hirdetés

Múlt héten Almási Zoltán, a Berlini Filharmonikus Zenekar hegedűművésze hangversenymesterként irányította a Győri Filharmonikus Zenekar Kamarazenekarát. A héten a fiatal Thomas Kornél debütált a együttes élén, Somodari Péterrel, a Bécsi Filharmonikus Zenekar csellóművészével.

Követve az elmúlt hónapok gyakorlatát, a bérletes hangversenyeket rögzítik, az online felvételeket elérhetővé teszik a nagyközönség számára, sőt ezen koncerteket a Győr+ Rádióban is meghallgathatjuk. 

Hirdetés

A Kamarazenekari hangversenybérlet idei első koncertjén Mozart, Bach, Albinoni, Mendelssohn-Bartholdy művei csendültek fel, Almási Zoltán és Nagy Zsuzsa hegedűművészekkel Farkas Mónika beszélgetett a Divertimento műsorában.

Nézzük a folytatást, a Nikisch Artur hangversenybérlet idei első koncertjével Beethoven születésének 250. évfordulója előtt tiszteleg a társulat.

A Somodari programban a csellóirodalom egyik legfontosabb darabját, Antonin Dvořák h-moll versenyművét Somodari Péter, a Bécsi Filharmonikus Zenekar szólócsellistája tolmácsolja. A koncert zárószáma Beethoven VIII. szimfóniája, a társulatot Thomas Kornél dirigálja.

A Somodari című koncertet felvételről sugározzuk a Győr+ Rádióban február 14 -én, vasárnap 17 órától, illetve online, a gyorplusz.hu-n. 

likeold
a fb oldalunkat