Felpezsdült az élet Ménfőcsanakon

Venesz Klaudia Fotó: O. Jakócs Péter
2024.05.25. 14:41

Május utolsó hétvégéjén mindenki talál magának elfoglaltságot Ménfőcsanakon. Az időjárás kedvez a szabadtéri közösségi programoknak, de azoknak is, akik otthonukat tennék rendbe.

Harmadik alkalommal rendeztek gyermeknapot a városrészben. A Bezerédj park szombaton gyerekzsivajjal telt meg, és ha már kiugrálták magukat az aprónépek, a hasukat lángossal és fagyival is megtömhették.

A kerület önkormányzati képviselője, dr. Laczkovits-Takács Tímea alpolgármester elmondta, hogy a szülőkkel beszélgetve merült fel az első ilyen rendezvény gondolata, majd ezt tettek is követték.

A népszerű játékok évről évre megjelennek a kínálatban úgy, mint a csillámtetoválás vagy a légvár, de a hordóvonatot is imádják a gyerekek. Pónilovaglással és lovaskocsikázással is készültek – sorolta az élményelemeket a képviselő. A Kiskalász zenekar húzta a talp alá valót, és a gyerekek nemcsak szájtátva figyelhették a gólyalábas zsonglőröket, hanem egy közös mókázásban is részt vehettek.

A termelői piac már megszokott a városrészben, a vásárlók és árusok jó ismerősökként üdvözlik egymást és mindig akad néhány perc egy jó hangulatú beszélgetésre. A szezonális termékek (palánták, virágok) mellett kézműves apróságokkal, házi lekvárokkal, mézzel térhettek haza a piacozók, és füstölt áru is került a kosarakba.  A szokott módon készültek kézművesfoglalkozásokkal, például a tűzzománc készítés rejtelmeibe is belekóstolhattak az érdeklődők.

Az alpolgármester június 8-ára civil napra invitálja a településrész lakóit – közös főzésre várják a civil szervezeteket, de kapuikat szélesre tárják a gyermek- és felnőttprogramokkal a nagyközönség előtt is. A bőséges vendéglátással és zenével kísért programot egy nagy, családi rendezvénynek álmodták meg a szervezők

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid