Hirdetés
Ügyészség

Félmeztelenül kötekedett, verekedett – videó az esetről

Győr+
2021.04.26. 12:41

Öt bűncselekmény a vád a 22 éves férfival szemben: minősített zsarolás kísérlete, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, garázdaság vétsége, könnyű testi sértés vétsége. Több esetben bűntársaival követte el a bűncselkeményeket.

Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a férfi 2018-ban elvette egy ismerőse nadrágját, majd miután a sértett azt visszavette tőle, ököllel megütötte a sértettet. Ezt követően 5.000 forintot követelt a sértettől a saját nadrágjáért. Miután a sértett nem fizette ki az összeget, néhány nappal később a vádlott és egy ukrán állampolgárságú társa megöléssel fenyegették a sértettet, arra akarták kényszeríteni, hogy kolduljon, majd az ukrán állampolgárságú személy is ököllel megütötte a sértettet. A sértett végül odafutott az utcán járőröző rendőrökhöz és tőlük kért segítséget.

A férfi néhány héttel később összetűzésbe került egy dohánybolti alkalmazottal Győrben, akinek a védelmére kelt egyik vásárlót nekifutásból lefejelte. Ekkor a terhelt másik két társa is bekapcsolódott a garázdaságba: „mi van, mi van?” kérdéssel egyikük megpróbálta megütni a vásárlót, míg másikuk elhajított egy kukát.

Hirdetés

2018 őszén a férfi egy győri üzlet előtt meztelen felsőtesttel, zavart állapotban inzultálni kezdte az arra járókat, egyiküknek nekiment, trágár szavakkal szidalmazta, a másikukat leszúrással fenyegette, egy férfit pedig meg is ütött. Ezt követően az oda érkező biztonsági őröket is provokálta, majd egy betonoszlopba kezdte verni a fejét. Végül, a kiérkező rendőrök láttán elfutott a helyszínről.

A férfit a bíróság különböző bűncselekmények miatt már öt alkalommal elítélte. Vele szemben 12 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyészség a vádlottal és a zsarolás kísérletében részt vevő társával szemben – akik egyébiránt más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltik – végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására, míg a csoportos garázdaságban részt vevő másik két férfival szemben közérdekű munka és elzárás büntetés kiszabására tett indítványt.

Az eljárást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fog hozni az ügyben.

Az elkövetésről készült videó:

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat