Hirdetés
Gyakorlati képzés, ösztöndíjak, közös kutatási programok

Félévszázados sikeres együttműködés

Fotó: Archívum
Győr+
2020.02.18. 05:57

Együttműködési megállapodást ír alá a Széchenyi István Egyetem rektora és az Építő- és Közlekedésmérnöki Kar dékánja a Magyar Közút NZRt. vezérigazgatójaával.

Hirdetés

A rendezvényen részt vesznek a megállapodás végrehajtásának koordinálásért felelős személyek, dr. Makó Emese tanszékvezető egyetemi docens és Honti József, a a Magyar Közút emberi erőforrás menedzsment osztályvezetője.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kezelésében lévő közel 32 ezer kilométernyi országos közúthálózat fenntartási és üzemeltetési feladatait látja el. A vállalat megközelítően 6000 fős dolgozói létszáma, gazdasági mutatói alapján az ország első tíz állami vállalata közé tartozik. Budapesti központi irányítással 19 megyében, 93 mérnökségen végzi közútkezelői munkáját. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által végzett tevékenység kiterjed az országos közúthálózat és az autópályák üzemeltetési, fenntartási és karbantartási munkáira is.

Hirdetés

A Magyar Közút NZRt. és a Széchenyi István Egyetem közötti együttműködés több évtizedre tekint vissza. A Közút szakembereinek jelentős része Győrben végzett az építőmérnöki és a közlekedésmérnöki szakokon. Számos diplomamunka és projekt feladat készült a cég közreműködésével, segítségével. A hallgatók rendszeresen töltik nyári gyakorlatukat a Közútnál.

Az együttműködési megállapodás az eddigi jó kapcsolatok megerősítése mellett segíti a Széchenyi István Egyetem hallgatóit, hogy a Magyar Közút ösztöndíjasai legyenek. A cég a tevékenységi körét érintő tantárgyakhoz szakmai konzultációval, diplomatervek témavezetésével járul hozzá. Elősegíti, hogy közös kutatási tevékenységet végezzenek, közös TDK dolgozatok, közös kutatások valósuljanak meg – tájékoztatott dr. Makó Emese egyetemi docens, a Közlekedésépítési és Vízmérnöki Tanszék vezetője.

Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #Széchenyi István Egyetem |
likeold
a fb oldalunkat